AKTUELNOSTI REGION 

1001 dokaz protiv mafijaškog režima

Grupa „PRAVDA ZA DAVIDA“ poziva svoje članove, simpatizere i savjesne građane da pomognu u realizaciji građanske akcije simboličkog naziva „1001 dokaz“.

 

Cilj akcije je da hitno prikupimo što više dokaza ugroženosti preko 300 000 članova „PRAVDE ZA DAVIDA“ i naših prijatelja novinara, građanskih aktivista i svih koji nam pomažu u borbi za istinu i pravdu.

Činjenica je da naši članovi i oni koji pomažu našu borbu trpe sve teže i brutalnije napade na život i tijelo, da bukvalno svakodnevno trpimo javno objavljene prijetnje ubistvima i nasiljem, te da smo izloženi medijskoj satanizaciji najgore vrste. Nesporno je i da predstavnici institucija koje bi trebale štititi građane upravo suprotno instrumentalizuju nasilje protiv naše zajednice i to najviše preko javnih servisa RTRS i SRNA. U takvoj situaciji i sve većoj ugroženosti, posebno od kriminalizovanih pripadnika policije, primorani smo na traženje zaštite od međunarodnih tijela i institucija.

Kako bi obraćanje međunarodnim institucijama zasnovali na konkretnim dokazima pokrećemo akciju „1001 dokaz“ kako bi naše traženje međunarodne zaštite prezentovali na način po kom je „PRAVDA ZA DAVIDA“ prepoznatljiva. Molimo naše članove i prijatelje da sa elektronskih medija i društvenih mreža kopiraju objavljene sadržaje (tekstovi, intervjui, audio-video, snimke i sl.) i izvore objava, te da preuzete sadržaje šalju na mejl: pravdazadavida2018@gmail.com.

Organizovaćemo operativni tim koji će analizirati i razvrstavati po kategorijama dostavljene dokaze, a potom to pravno i analitički obraditi za potrebe formalnog obraćanja međunarodnim institucijama od kojih ćemo zatražiti zaštitu. Kako bi od starta pomogli operativnom timu molimo sve koji budu prikupljali ovakve dokaze da preuzete sadržaje odmah razvrstavaju po sljedećim kategorijama.

Prva kategorija: izjave zvaničnika kao što su predsjednik Dodik, premijerka Cvijanović, ministar Lukač, direktor policije Ćulum, dekan Predrag Ćeranić i slični u kojima su iznošene neistine o našem Davidu i njegovim roditeljima, aktivistima i uopšte zajednici „PRAVDA ZA DAVIDA“.

Druga kategorija: objave RTRS i SRNA, pa i ATV i sličnih, gdje se iznose slične neistine, ali koje isključuju prvu kategoriju (npr. pisma Tome Kovača ili izjave Duška Vukotića).
Treća kategorija: objave prijetećeg i uvredljivog sadržaja objavljene na portalima i društvenim mrežama od strane pojedinaca (bez obzira da li je riječ o lažnim profilima ili pseudonimima). Predlažemo da takve objave preuzimate u formi fotografije sa navodjenjem izvora, a posebno one u kojima se prijeti ubistvima i drugim oblicima nasilja. Cilj je da ovom akcijom prikupimo što više javno objavljenih prijetnji i teških uvreda i neistina, te da broj takvih dokaza premaši 1001.

Poznato nam je da Davora Dragičevića i druge istaknute aktiviste, kao i naša svakodnevna okupljanja, prate pripadnici antiterorističkih struktura policije iako im je odlično poznato da mi nismo ti koji ugrožavaju Republiku Srpsku. Istovremeno MUP RS nema niti jednog angažovanog policajca na planu procesuiranja javno objavljenih prijetnji ubistvima i nasiljem. Kako policija nije zainteresovana za ovakve slučajeve prestali smo i podnositi prijave. Međutim, sad nam je potreban što veći broj takvih i sličnih javno izrečenih prijetnji, uvreda i neistina, a kako bi istima dokazivali potrebu međunarodne zaštite.

Znamo koliko su naši članovi već uvježbani u pronalaženju ovakvih dokaza po tome što smo od starta razorili sve neistine o stradanju našeg Davida i primorali tužilaštvo da slučaj okvalifikuje onako kako smo to mi naveli u preko 2000 podnesenih prijava. Zato smo sigurni da ćemo i ovu akciju prikupljanja dokaza odraditi u kratkom periodu i sa ogromnim fondom dokaznog materijala.

Pretrpili smo nasilje, prijetnje, laži i ugrožavanja, a sad je došlo vrijeme da neko i krivično odgovara za svoje postupke. Mnogi će „naučiti“ šta znači atakovati na „PRAVDU ZA DAVIDA“.

Radanovic Suzana Zoran

Related posts

Leave a Comment