AKTUELNOSTI KRIMINAL REGION 

TAJKUNSKO POLITIČKA MAFIJA PLANIRA NOVE PREVARE I PRIKRIVANJA PLJAČKI

Gordan Pavlović i Zoran Stevanović Gladni najzainteresovaniji za kupovinu “Pavlović banku”?!

Gordan Pavlović, vlasnik kontraverzne firme “Pavgord” i Zoran Stevanović Gladni, načelnik opštine Zvornik i kriminalac u načelu i detalju, mogli bi da postanu novi vlasnici “Pavlović banke”, spekuliše se u poslovnim krugovima.
Ukoliko se to pokaže tačnim, “Pavlović banka”, preko koje je oprano desetine miliona KM, prešla bi u ruke dvojca koji je poodavno trebalo da bude iza rečetaka – Pavlovića i Gladnog, koji nasiljem rješava sve probleme u Zvorničkoj regiji čiji je vlasnik, ali i drugim krajevima.
Treba naglasiti da je Agencija za bankarstvo RS proteklih deceniju i po isključivo služila kao Agencija za prikrivanje kriminala u “Bobar banci”, “Balkan Investment Banci”, koja je kasnije postala “Banka Srpske” (sve tri banke su propale, ali niko nije odgovarao zbog toga), kao i u “Pavlović banci”. I oko najnovijih dešavanja koja se tiči “Pavlović banke”, Agencija je u funkciji “krupnog kapitala”, opljačkanog od građana.
“Nezavisne novine” su objavile da se “Pavlović banka” dokapitalizuje, ali da to ne čini kompanija “Batagon”, koja je imala pravo preče kupnje.
To je još jedan dokaz da “Batagon” nije imao novac za kupovinu potraživanja FG “Birač” u iznosu od 43 miliona KM, već da je bio “u igri” kako bi se te firme dokopali Pavlović i Stevanović na osnovu kriminalnih zaloga.
Sa “Batagonom” je Vlada RS, nakon “teških muka”, raskinula ugovor o prodaji svojih potraživanja od FG “Birač” prije nekoliko dana.
“Batagon” je trebalo da kupi i većinski paket akcija “Pavlović banke”, ali ni to seneće desiti.
Pokazalo se da je cijela “akcija Batagon” samo još jedan u nizu kriminalnih projekata, od kojeg se ne odustaje, iako je svima jasno da svi ti silni “investitori” nemaju svog novca ili, pak, ubacuju u RS novac koji su u ranijim kriminalnim poduhvatima izvukli iz ovog entiteta.
Pavlović i Stevanović već godinama pokušavaju da se dokopaju “Alumine” na osnovu fiktivnih potraživanja koje je firma “Pavgord” navodno otkupila od litvanske “Ukio banke”, čiji je vlasnik nekada bio Vladimir Romanov.
Romanov je sada u bjekstvu, Ukio banka je propala, ali prije nego se to desilo opljačkali su FG “Birač” za, kako je to svojevremeno naveo Zoran tegeltija, tadašnji ministar finansija, “preko milijardu maraka”.
Iako ih je Tegeltija nazvao “litvanskim banditima”, nijedan proces koji se vodi protiv njih u pravosudnim institucijama u RS, kao i istrage koje navodno vodi Tužilaštvo BiH, nije priveden kraju. Niti će biti, dok god pravosuđem upravljaju Milan Tegeltija, predsjednik VSTS i Miodrag Bajić, zamjenik Republičkog tužioca, koji već sedam godina ove predmete drži u ladicama i ne dozvoljava da se privedu kraju i odgovorni kazne.
Pavlović i Stevanović kupili su nedavno i jedan hotel na Jahorini, tako da nastavljaju da ulažu u nekretnine novac koji su prethodno opljačkali od građanA.
Slobodan Vasković

Related posts

Leave a Comment