AKTUELNOSTI REGION 

Svakom teroru, mora doći kraj

I večeras su se okupili građani na Trgu Krajine u Banjaluci, gdje su upalili svijeće za stradalog Davida Dragičevića.

 

Ponovo su bili okruženi jakim policijskim snagama.

U dugoj koloni građani su išli ulicama Banjaluke… Uzvikivali su “Pravda za Davida”, “Lukač ostavka”, a Davor je i večeras poručio da će u nedjelju biti održan veliki skup na Davidovom trgu.

-Svakom teroru, ugnjetavanju mora doći kraj. Možete svu vojsku dovesti, ništa nam ne možete. Nemate nijedan zakonski osnov za ovo što radite- poručio je Davor.

“Stanite uz narod” uzvikivali su građani policajcima, koji su ih upozoravali da “skup nije odobren”.

Okupljeni su nosili Davidove slike, dok je na čelu kolone bio Davor koji je nosio zapaljenu svijeću. Ponovo je prozvao vrh RS, kao i policijske funkcionere, tužioce …, navodeći da su “gotovi”.

Lider SNSD-a Milorad Dodik nakon sastanka sa predstavnicima skupštinske većine rekao je da nemaju ništa protiv održavanja skupa u Banjaluci u organizaciji grupe “Pravda za Davida”, jer je, kako je kazao, prvi put podnesen zahtjev da bude odobreno njegovo održavanje.

– Informisan sam da je zatraženo da skup bude održan u nedjelju, 30. decembra, od 18.00 do 20.00 časova. Mi nemamo ništa protiv da bude održan i da građani mirno i dostojanstveno iznesu svoje mišljenje – rekao je Dodik novinarima poslije sastanka u Administrativnom centru Vlade Republike Srpske u Banjaluci.

BN TV

Related posts

Leave a Comment