AKTUELNOSTI REGION 

Strah i demo(n)kratija

Dodik ne trpi poraze, a okružen poslušnicima i klimoglavcima nije navikao da mu se bilo ko suprostavlja i protivriječi…

 

Prvi dolazak u Narodnu skupštinu Republike Srpske u svojstvu člana Predsjedništva BiH je ogolio sve njegove slabosti, prošao je kao bos po trnju, i očito sada bušenjem demokratije i slobode govora pokušava preduprijediti slična poniženja u narednom periodu. Svjestan teškog poraza koji je pretrpio u direktnom sukobu sa opozicijom i užasne poruke koju je poslao javnosti, Dodik naređuje poslušnicima da od jeseni7 izmjene Poslovnik Narodne skupštine Srpske, kako bi ugušio i ono malo otpora i glasa razuma što je ostalo, i stvori jednoumni parlament.

Nažalost lažni Otac nacije je izgubio i ono malo razuma i dodira sa realnošću što je imao, što pokazuje i svojim poslednjim potezima, suludim izjavama i inicijativama.

To nije nikakvo iznenađenje imajući u vidu da mu se genijalna ideja javila tokom napada bijesa i  izliva mržnje za govornicom ponižene i zgažene Skupštine, izjavivši da bi bilo dobro da opozicija kao u Srbiji napusti parlament, jer bi sjednice išle brzo i glatko, bez puno rasprava. Oh kako je lijep svijet moćnika i diktatora, u kome vlada jednoumlje i harmonija, i u kome nema disidenata i remetilačkog faktora koji će narušavati idilu i harmoniju.

 

Po starom običaju, Dodika su podržale u glas uigrano klikćući ulizice, predvođeni Mazalicom i Vasićem, braneći sulud pokušaj Vođe da uguši slobodu i demokratiju, još se pozivajući na praksu EU i Evropskog parlamenta. Ipak vlastodršci i ulizice moraju biti svjesni da im gušenje demokratije, parlamentarizma i osnovnih sloboda neće lako proći, i da će naići na žestok otpor, jer nikom ne treba okupirana i pokorena Republika Srpska u kojoj će samo nekolicina biti amnestirana od svake odgovornosti, a većina živjeti u ropstvu i pod stegama. No pasaran!

Nebojša Vukanović

Related posts

Leave a Comment