AKTUELNOSTI REGION 

Policija u službi mafije a protiv naroda

KRVAVE GLAVE I SUZE NA PROTESTU U SARAJEVU:
Sukob specijalaca i veterana !
ZAR SMO ZA OVO DALI MLADOST ???

Nekoliko stotina demobilisanih boraca koji protestuju u Sarajevu ispred zgrade Parlamenta Federacije BiH, sukobili su se danas s policijom.
Do incidenta je došlo pošto su učesnici protesta blokirali glavnu saobraćajnicu u Sarajevu. U sukobu policije i veterana u Sarajevu povređena su četiri specijalca, a dve osobe su uhapšene, potvrdula je policija Kantona Sarajevo. Prema nezvaničnim informacijama, povredjeno je i desetak učesnika protesta.
U policiji su rekli da su upotrebili silu i suzavac jer su pojedini borci imali metalne šipke. Pojedinim borcima je od suzavca pozlilo, pa su zatražili lekarsku pomoć.
Demobilisani borci sa područja Federacije BiH počeli su danas proteste pred Parlamentom tog entiteta BiH.
Oni zahtevaju da se zakaže hitna sednica oba Doma sa samo jednom tačkom dnevnog reda – Usaglašavanje amandmana na Zakon o demobilisanim borcima i članovima njihovih porodica.
Borci su najavili da će ispred zgrade parlamenta ostati sve dok njihovi zahtevi ne budu ispunjeni. Borci su se uputili prema Katedrali, uz pratnju velikog broja policajaca.
Oni se kreću saobraćajnicom, čime su zaustavili saobraćaj u tom delu grada. Borci i dalje pozivaju građane Sarajeva da im se pridruže, i pitaju “da li su za ovo krvarili i dali mladost”.
“Pitate nas koja politička stranka stoji iza nas? Nijedna! Nas politika ne zanima, samo hoćemo svoja prava. Više od 20 godina smo gladni. Hoćemo registar”, rekli su bivši borci novinarima.

Avaz.ba


Kao da je ratno stanje, sirene odjekuju gradom: Borci se sukobili s policijom, desetine povrijeđenih…

Tokom protesta u Sarajevu, došlo je do sukoba između sarajevske policije i demobilisanih boraca.

Policija je nekoliko puta upotrijebila suzavac. Sirene hitne pomoći odjekuju gradom.

Navodno je 30 bivših boraca povrijeđeno – javio je Klix. Na pitanje novinara policiji zašto su koristili silu, odgovorili su da su pojedini borci posjedovali metalne šipke.

Nakon što su se okupili pred zgradom Parlamenta Federacije BiH, demobilisani borci blokirali su glavnu saobraćajnicu u centru Sarajeva, Obalu Kulina bana. Tu je došlo do incidenta između boraca i pripadnika policije.

Borci su podijeljeni u tri grupe. Jedna je kod zgrade Parlamenta FBiH, druga grupa je kod mosta na Čobaniji, a treća grupa, sa kojom je policija i došla u sukob se trenutno kreće od Vijećnice prema Skenderiji glavnom ulicom.

Danas je istekao rok koji su borci dali predstavnicima vlasti da zakažu hitnu sjednicu oba Doma Parlamenta FBiH, gdje će se razmatrati samo jedna tačka dnevnog reda – Usaglašavanje amandmana na Zakon o demobilisanim borcima i članovima njihovih porodica.

Podsjećamo, oba Doma su usvojila zakon – ali u različitim tekstovima, što je bio jedan od razloga za nezadovoljstvo.

Ponovo su poručili da će “zagorčati život političarima”, a ako se njihovi zahtjevi ne ispune “izbora neće biti”.

Ispred zgrade Vlade FBiH ostat će do ispunjenja njihovih zahtjeva uz skandiranje “hoćemo registar”.

Bhdijaspora.net


DA LI STE NAPOKON SHVATILI. POLICIJA NIJE NAMJENJENA A POGOTOVU ONA “SPECIJALNA” DA GRAĐANE BRANI OD MAFIJE, NEGO ISKLJUČIVO DA MAFIJAŠKI REŽIM ŠTITI OD NARODA. NAKAD IH POŠALJU U DRUMSKU PLJAČKU BANKARSKOG NOVCA, DA OTMU ONO ŠTO NISU STIGLI UZETI IZ TREZORA, DA LIKVIDIRAJU NEPODOBNE, ŠTO SNAJPERIMA, ŠTO EKSPLOZIVOM… A NEKAD TO BUDE I “ZADESNA” SMRT…

PRAVDA – ISTINA

Related posts

Leave a Comment