AKTUELNOSTI REGION 

Narod se mora okupiti i politickoj mafiji reci dosta je

SNSD interesuju fotelje u Sarajevu…

 

Ministar bezbjednosti i visoki funkcioner SDS-a Dragan Mektić ne očekuje da će do kraja mjeseca biti formiran Savjet ministara. On tvrdi da neće biti nikakve programske koalicije oko bilo kojeg životnog pitanja. Mektić je, gostujući u emisiji Puls BN TV, citirao predsjedavajuceg Predsjednistva BiH i lidera SNSD-a Milorada Dodika, koji je, tvrdi, izjavio da njih ne interesuje programska koalicija, već fotelje.

Vladajuća koalicija u BiH obeća – biće Savjet minsitara do nove godine, pa za još mjesec, pa još mjeseca dana…sada i nova obećanja, ali slabo da će uskoro išta biti od tih obećanja, ocjenjuje Mektić.

Naglasio je da članovi Predsjedništva BiH imaju potpuno tri različita pravca i to je, kako kaže, kočnica.

-Milorad Dodik kaže – `nas ne interesuje nikakva programska koalicija. nas interesuju naše fotelje, naša mjesta u Sarajevu`. Ali tako ne ide, mora se napraviti saglasnost i dogovor oko ključnih strateških pitanja”, istakao je ministar bezbjednosti.

Mektić pojašnjava da je nedavno Dodik odnio u Brisel ne svoje odgovore, već rad Savjeta ministara u protekle dvije godine.

– Dodik tu uopšte nije učestvovao u kreiranju tih pitanja. Ono što naročito zabrinjava što Dodik nema konzistentnu politiku što se tiče približavanja Evropskoj uniji, već da je to politika od danas do sutra. Juče hoće u NATO, danas neće i šta će biti sljedeće. Od njega me ne iznenađuje ništa. Čak sam uvjeren da će pristati na MAP- tvrdi Mektić.

O eventualnoj koaliciji SDS-a i SNSD-a na nivou BiH , Mektić je jasan:

Kako ćemo mi s njima biti u koaliciji i u vlasti, kada mi kažemo da su oni kriminalizovali, da su privatizovali RS, da RS funkcioniše na bazi kriminala i korupcije. Kada mi kažemo da oni otjeraše sav mladi narod iz ove države, kako ćemo sada mi sjesti s njima i reći – `hajde da budemo zajedno vlast. Ili mi to amnestiramo, ili smo mi lagali, ili smo i mi postali kao oni – kaže Mektić i dodaje:

-Dodik i SNSD kažu – hoćemo u Sarajevu da štitimo srpske interese`. Kao da smo mi glupi pa ne znamo da štitimo srpske interese. I hoćemo li mi štititi samo one srpske interese za koje Dodik kaže da su to srpski nacionalni interesi. Zar nije donošenje zakona o utvrđivanju porijekla imovine – srpski nacionalni interes. To je za mene ključni srpski nacionalni interes, da već jednom raščistimo ko je opljačkao ovu državu. Ali oni to neće.

Mektić se osvrnuo i na previranja u SDS-u i priklanjanju pojedinih funkcionera SDS-a politici SNSD-a.

-Unutar Srpske demokratske stranke mora se stvoriti jedna kritična masa koja će tim osobama koji godinama mešetare sa SDS-om rastjerati ih, otjerati i dovesti kvalitetne ljude na ključne pozicije u SDS i ljude koji će biti beskompromisni u borbi za interese SDS-a.

A ne možemo mi glumiti neku opoziciju, a ključni ljudi iz SDS-a, što tajno što javno, šuruju sa vlašću i za razne interese nude SDS Savezu nezavisnih socijaldemokrata – kaže Mektić.

On ocjenjuje da SNSD na takav način želi minimizirati SDS da im u budućnosti ova stranka ne bi više pravila problem pri dolasku na vlast.

-Vi znate da su odmah poslije izbora pojedini potpredsjednici SDS-a izašli sa konstatacijom da se mora ići u koaliciju sa SNSD-om, bez ikakvih dogovora i pregovora unutar organa stranke. Kakvi su to slobodni strijelci, u čije oni ime pričaju, kaže Mektić.

On poručuje da su SNSD i SDS dva različita svijeta.

Dobro je što se u Tesliću desio referendum, jer se i tu vidio princip na koji SNSD opstaje kroz izbore na vlasti.

“I sada je definitivno tačno ono što smo sve vrijeme govorili u posljednjim izbornim procesima, a to je da su ti izbori bili jedna velika izborna prevara, da se desila ogromna krađa i ja sam sada siguran da je i Vukota Govedarica pobijedio Željku Cvijanović, da je prije toga Ognjen Tadić pobijedio Milorada Dodika, ali da na ovakav način i ovakvom krađom, gdje nisu birana sredstva. Smatram da je sa ovakvim izbornim zakonom besmisleno i izlaziti na izbore”, smatra Mektić.

-Narod se mora okupiti i politickoj mafiji reci dosta je, poručio je Mektić u emisiji Puls.

BN TV

Related posts

Leave a Comment