AKTUELNOSTI REGION 

ZA OVAJ MAFIJAŠKI REŽIM JE `PRAVDA` NEPOŽELJNA RIJEČ

Policija upozorila organizatore OSMOMARTOVSKOG marša u Banjaluci: Kome smeta parola “PRAVDA” ???

 

Na samom kraju Osmomartovskog marša u Banjaluci policija je prišla organizatorima i upozorila ih da im se čini da skup nije u skladu sa prijavom.

http://www.6yka.com/storage/photos/storage/photos/shares/11%20mart%202019/IMG_2902.JPG

Dragana Dardić iz Helsinškog parlamenta građana Banjaluka rekla je da je na samom kraju Osmomartovskog marša nekoliko policajaca prišlo organizatorima i rekli su im da im se čini da skup nije u skladu sa onim što je prijavljeno policiji.

“Pitali su ih kad će se skloniti sa Trga što je još jedna potvrda represije u kojoj živimo i nije bilo potrebe za intervencijom policije. Ovo zaista nije bilo potrebno na današnji dan kad su se žene u istoriji izborile za svoja prava. Nije bilo nikakve potrebe za intervencijom i da policija pita ljude kada će se skloniti sa Trga. Prijavljeno je koliko će skup trajati, kojom će se rutom šetati i gdje će šetati. Možda im je smetalo što su čuli riječe: pravda, pravada. Mi smo tražili pravde za sve ljude, ne znam da li im je ta pravda smetala” rekla je danas Dragana Dardić nakon Osmomartvskog marša.

Podsjetimo da je danas održan osmomartovski marš u Banjaluci u organizaciji više organizacija, a skupu su se pridružili i članove grupe Pravda za Davida.

Skup je krenuo od Narodnog pozorišta RS, a završen je na Trgu Krajine.

Prema nezvaničnim informacijama policija je najavila prekršajne prijave za neke od organizatora skupa, ali više informacija o svemu imaćemo u ponedjeljak.

Na skupu je primjećena osoba koja je kamerom snimala okupljene.

BUKA

Related posts

Leave a Comment