Milorad Dodik : DUGI PRSTI – ZA ŠVERCANJE

naslovni foto : FB Republika Kreditska*

Milorad Dodik je trenutno Predsjednik Republike Srpske i Predsjednik Stranke SNSD .

( izvodi iz CIN  do 2014. god)

Milorad Dodik je rođen 1959. godine u Banjoj Luci. gdje je od 1974. – 1977 stekao srednje obrazovanje :    Poljoprivredna škola, smjer prerađivač mesa .Diplomirao je sa 24 godine na Fakultetu političkih nauka u Beogradu. Stanuje u Laktašima. Oženjen je sa Snježanom s kojom ima sina Igora i kćerku Goricu.

U toku rata bio je nezavisni poslanik u Narodnoj skupštini RS-a (NS RS). Od 1998 godine. Dodik je paralelno bio premijer i poslanik u Narodnoj skupštini RS-a.

  1. sudjelovao je u izboru za predsjednika RS-a. Osvojio je 162.154 glasa, ali mu to nije bilo dovoljno da pobijedi tadašnjeg predsjednika Srpske demokratske stranke Mirka Šarovića.
  2. postaje predsjednik RS-a sa 319.618 glasova. 2014. godine potvrdio je svoj predsjednički mandat.

Imovina ( prijavljeno do 2014.god )

Dodik je bio vlasnik dva stana u Beogradu i jednog u Laktašima koje je ukupno procijenio na 740.000 KM. U imovinskom kartonu prijavio je i kuću u Laktašima, vrijednu 300.000 KM, te kuću u Srbiji koju je procijenio na 1,7 miliona KM. Dodik je izjavio da je prodao dva stana u Beogradu, ali je u junu 2017. godine u zemljišnim knjigama i dalje bio upisan kao vlasnik jednog od tih stanova.

Njegova supruga je vlasnica oko 20 hektara zemljišta kod Laktaša koje je procijenio na 89.000 KM te poslovnog prostora vrijednog 100.000 KM.

On vozi automobil od 40.000 KM, a supruga od 25.000 KM. Automobil njihovog sina Igora vrijedan je 50.000 KM.

Dodik je još naveo da je lično uštedio 49.000 KM, dok je njegov sin vlasnik štednog uloga od 22.000 KM. Igor Dodik je suvlasnik voćarske firme „Fruit Eco“. Udio sina u ovoj firmi Dodik je 2010. godine procijenio na 2,6 miliona KM. Međutim, u imovinskom kartonu 2014. nije mogao iznijeti novu procjenu zbog, kako je objasnio, elementarnih nepogoda.

___________________    to je bilo do 2014 . dalje se ne zna !____

Naime do 2014god postojala je obaveza popunjavanja  Imovinskog kartona, a pod izgovorom privatnosti ista je ukinuta nekim članovima nekih zakona o zaštiti privatnih podataka nekim ljudima.

http://https://www.youtube.com/watch?v=k2MiSHZXOmk

Mektić:  Kad god me Dodik prozove izdajnikom, pokazat ću papir o švercu

(Iz Faktor )

Milorad Dodik, predsjednik RS-a, već 15 godina prodaje dva stana u Beogradu, rekao je Dragan Mektić, ministar sigurnosti BiH na konferenciji za novinare u Banjoj Luci.

– Javno pitam Milorada Dodika odakle mu novac za sve te transakcije i neka odgovori javnosti šta je prava istina. Dodik sa ta dva stana pokriva sve svoje transakcije. Pitam ga kada je on prodao te stanove ili ih još prodaje. Jer kada se uđe u katastar nekretnina, vidi se da je jedan od stanova pod hipotekom – rekao je Mektić.

Optužio je Dodika da “kod njega nikad ništa nije čisto i da se sve njegove finansijske mućke svode na “što više obmana”.

Poručio je da će za svaki put kad ga Dodik prozove izdajnikom, pokazati po jedan papir o “švercu” i o tome šta je Dodik radio u Beogradu. Ustvrdio je i da je Dodik naredio RTRS-u da, za vrijeme NATO bombardovanja, ne kaže ni jednu lošu riječ protiv Alijanse i Zapada, kao i da se Dodik nikad nije oglasio oko predaje jasenovačke građe.

– Bit će priče u o helikopterskom servisu, ko se sve voza u tom helikopteru, za šta se upotrebljava, a do tad neka izvrše dezinfekciju tog helikoptera jer je opasan po javno zdravlje – rekao je Mektić novinarima u Banjoj Luci. Mektić je rekao da je Dodik dezerter koji je prihvatio sve što je protiv interesa RS

Vukanović: Zar stanovima nije kupljena vila

Zar stanovima nije kupljena vila?

Niko nije imao bolju i isplativiju investiciju od Milorada Dodika kada je kupio dva stana od po 77 kvadrata u Beogradu. Čim zagusti i pojavi se informacija o nnovim ekretninama, većim transakcijama i prilivima novaca, Dodik povuče stanove i pomoću njih pravda investicije i prihode.
U moru vijesti koje se nižu kao na traci, mnogi su zaboravili da je još 2009. godine, kada se u medijima prvi put pojavila informacija o kupovini vile na Dedinju, Dodik poslanicima Narodne skupštine Republike Srpske i javnosti govorio da je novac za kupovinu vile obezbjedio prodajom dva svoja stana u Beogradu, te dijelom iz kredita.

Postavlja se logično pitanje kada je Dodik prodao stanove? Da li sada ili 2007. godine kada je sa komšijom Aleksandrom Obradovićem kupio vilu na Dedinju isti dan kada je sa ČEZ-om o komšom potpisao Ugovor i položio kamen temeljac za RiTE Gacko 2?

Iskreno sumnjam da su dva sporna stana u Beogradu i sada uopšte prodata, jer za Dodika novac od prodaje stanova predstavlja siću i sitan bakšiš, i ne vidim da postoji bilo kakav razlog zbog kojeg bi Dodik prodavao svoje stanove. Sve povezane firme unutar porodice, od „voćnjaka“ do „Agapea“, su stabilne, dobro posluju, i ne treba im svjež kapital za održavanje tekuće likvidnosti.

Vrijeme je najbolji sudija, ono sve pokaže. Tako ćemo vremenom dobiti odgovore na brojna pitanja, pa i na sporne kupovine i prodaje vila, stanova, voćnjaka, robnih kuća, preduzeća, isto kao što smo naknadno saznali koje su patriote i stvaraoci iza kulisa u ratu trgovali naftom, cigaretama, kafom i drugom robom…

Glas Istine:  RATNI ŠVERCERI I PROFITERI PONOVO U BIZNISU KAO POSLIJERATNI TAJKUNI

http:// http://glasistine.pravda-istina.org/ratni-sverceri-i-profiteri-ponovo-u-biznisu-kao-poslijeratni-tajkuni/

Doduše tada zarada nije bila 15 feninga kako je trenutni pokušaj povećanja akcize nego se kretala i do 5 maraka po litru što je uporedivo sa današnjih 10-tak evra.

Ratni uspjesi “narodnog heroja” čuvenog “mila ronhila” zadokumentovani su tada i ostali za istoriju a sada te viteške podvige iznosimo na svetlost dana s obzirom da je patriota mile suviše skroman da ih pominje.

Istragu i procesuiranje narodnog heroja mila ronhila spriječio je tada uz Radovana Karadžića, najuticajniji političar RS, Momčilo Krajišnik. Kao što je i red i da se tradicija nastavi, danas mile ronhil sprečava sve istrage zločina, afera i svih oblika kriminala sebe i članova svoje bande a starim veteranima iz doba ratnog šverca, nabacuje milionske poslove.

MOGU TAKO JER SU U POLICIJU, TUŽILAŠTVA I SUDOVE ON I DANAŠNJI MU ORTACI U PLJAČCI, IZETBEGOVIČ I ČOVIĆ INSTALIRALI NAJGORI OLOŠ KOJI SE MOGAO NAĆI NA PROSTORIMA BALKANA…

 

 

 

Related posts

Leave a Comment