AKTUELNOSTI REGION 

Rasplamsava se borba naroda protiv mafijaškog režima

Veliki broj građana Bijeljine i članovi grupe ”Pravda za Davida” okupili su se danas na gradskom Trgu u Bijeljini, kako bi pružili podršku borbi za pravdu i istinu i zapalili svijeće za pokoj duši stradalog Davida Dragičevića.

 

„Kad nepravda postane zakon, otpor je tvoja dužnost. Želimo samo istinu i pravdu. Pravda za Davida i pravda za sve tragično nastradale i ubijene“, jasna je poruka sa skupa.

“Samo hoću pravdu, kao i svi drugi što hoće i da se sazna istina”, poručio je Dušan Santrač.

“Raduje me da se narod ujedinio u traženju pravde za sve žrtve kojima je mafija oduzela pravo na život, tu smo da podržimo Davora Dragičevića, Ivonu Bajo, Danijelu, Nikolu i sve žrtve koje su pod nerazjašnjenim okolnostima izgubile život. Mi ne rušimo instituciju Srpske, mi rušimo mafiju koja je zauzela te institucije”, poručio je Dalibor Savić.

Na skupu u Bijeljini bio je i čovjek koji već godinama traži pravdu – Zdenko Bajo. Od 2009. godine traje njegova borba da dokaže istinu o smrti svoje sestričine, osmogodišnje Ivone Bajo. Tvrdi da, iako ima ključne dokaze, slučaj je pod velom tajne.

”Taj ključni dokaz je ruksak, dvostruko presječenog kaiša, uklonjen sa smrtno ranjene djevojčice i sklonjen, opran je benzinom, jer su u tom trenutku u Bobar grupu dovezena četiri paketa neregularne robe, vozač kamiona je pobjegao prije dolaska policije. Tri paketa su nestala preko noći, imam izjave vozača i to je razlog zašto je taj slučaj prikriven”, ističe Bajo.

Bajo vjeruje da će istina isplivati na vidjelo kad-tad.

“Pisao sam i na internetu, imam više od 800 tekstova u kojima navodim da su sudije, inspektori i tužioci saučesnici u prikrivanju zločina, da svjesno rade za mafijaški režim koji godinama ubija i pljačka narod.”

„Kad nepravda postane zakon, otpor je tvoja dužnost” – parola je skupa u Bijeljini.

Kako BN TV saznaje, sličnih skupova narednih dana biće i u drugim gradovima Republike Srpske.

BN televizija

Related posts

Leave a Comment