AKTUELNOSTI REGION 

Kada oslobodimo institucije, kreće hapšenje režimlija

Pobjeda i promjene na bolje postaju naš imperativ a njihov režimski strah da ne budu procesuirani će ih tjerati u jos veću pljačku drrzavnih resursa da bi kupili sto više glasova i poslanika.

Prije nego što to još jednom pokušaju treba da znaju da će svi biti pohapšeni kad oslobodimo institucije i dozvolimo nosiocima pravosudne vlasti da rade po zakonu, poručio je u razgovoru za Vijesti.ba Adam Šukalo zastupnik PDP-a u NSRS.

–  Iako su na nivou stranaka usaglašeni kandidati za mjesto predsjednika Republike Srpske i člana Predsjedništva BiH, još uvijek nije poznato da li je došlo do usaglašavanja na niovu Saveza za promjene. Vi ste u jednom svome autorskom teksu od prošle godine naveli da kandidati moraju biti poznati još u novembru. Upozoravali ste na zahlađivanje odnosa unutar opozicije ako do toga ne dođe. Kakvo je sada stanje?

ŠUKALO: Navedene dileme su su rješene u SZP i kao što se već zna kandidati su poznati. Vladajući blok u Republici Srpskoj jos nije izašao sa kandidatima.

To ukazuje da su one silne i bombastične najave da će pomesti opoziciju na izborima bile samo pucanj u prazno i da su se svele na predizbornu kalkulaciju u kojem starh od poraza dominira kao režimska dijagnoza.

Žao mi je sto nismo izašli sa konceptom koji sam predložio ali vjerujem da nam je dodatno vrijeme upravo dala vladajuđa koalicija.


Pobjeda i promjene na bolje postaju naš imperativ a njihov režimski strah da ne budu procesuirani će ih tjerati u jos veću pljačku drrzavnih resursa da bi kupili sto više glasova i poslanika.

Prije nego što to još jednom pokušaju treba da znaju da će svi biti pohapšeni kad oslobodimo institucije i dozvolimo nosicioma pravosudne vlasti da rade po zakonu. To vrijeme dolazi i javno obećavam da sam prvi sprreman da uđem u takav obraćun sa tajkunima i režimlijama koje su oni stvorili.

– Kako biste ocijenili rezultate Vlade premijerke Željke Cvijanović koja već pet godina obnaša tu funkciju. Gdje je Republika Srpska pet godina poslije?

ŠUKALO: Ne možemo pricati o rezultatima Cvijanović već o posljedicama njene petogodišnje vladvine. Za tih 5 godina je unazadila Republiku Srpsku za 10 godina.

Degradirala je funkciju premijera i postala igrađka u rukama predsjednika Republiku Srpske. Sad im je plan da isto uradi i sa funkcijom predsjednika Republike Srpske i da nju u vidu ikebane instaliraju u Palatu Republike.

Ono što je na početku mandata aferom snimak učinila NSRS i volji građana je najtamnija mrlja u parlamentarnom životu Republike Srpske  i po tome  će jedino ostati upamćena.

– Na mostarskom sajmu predsjednik Srbije Aleksandar Vučić skreno je pažnju na nekonstitutivnost Srba u HNK. Poznato je da su zastupnici HDZ-a i SNSD-a glasali protiv incijative za konstitutivnošću srpskog naroda u HNK. Kako gledate na tu poruku?

ŠUKALO: Ne postoji bolji poznavaoc statusa Srba u regionu od Aleksandra Vučića.
Briga i konkretni projekti kojim on pokazuje svoj realni patriotizam koji za svrhu ima ostanak Srba u HNK i širom regiona nije deklarativnog karaktera već stvarnog.

SNSD da nešto razumije onda bi se oni ponašali na bazi poruka koji predsjednik Vučić već stotinu puta u regionu dokazao. Bilo bi pošteno da i oni nešto urade za Srbe iz FBiH a ne samo da se fotografišu i trče za predsjednikom Vučićem.

Gdje su konkretni projketi i pomoć iz Vlade Republike Srpske za Srbe iz FBiH ako su već došli da se slikaju i da navodno prate put Srbije? SNSD mora da se izvini svim Srbima u FBiH zato što njihovi poslanici i predstavnici nisu nikad uradili ništa dobro za nijh već su služili samo za njihove dilove i sitno partijske interese i funkcije nekoliko lažnih lidera Srba u FBiH.

Vijesti.ba

Related posts

Leave a Comment