AKTUELNOSTI KRIMINAL REGION 

Kada bi policija, OSA i SIPA radile svoj posao, desetine tužilaca i sudija bi se našle iza rešetaka

Narodni poslanik SDS-a, za Oslobođenje kaže da građani u cijeloj zemlji žele smjenu generacija, jer nemaju više strpljenja za političke metuzaleme…

 

Gospodine Vukanoviću, kako sada, nakon što smo odmakli od izbora, gledate na činjenicu da su u SDS-u mandate osvojili oni koji su zaista i radili i šta stranka treba uraditi kako bi se oporavila od Dodikovih udaraca, nanesenih uz pomoć raznih grupacija?

– Opozicija treba da dodatno pročisti svoje redove od svih kalkulanata i izdajnika koji šuruju sa Dodikom i režimom, okrenuti list i početi beskompromisnu borbu od Trebinja do Prijedora, nudeći nove mlade ljude i rješenja za nagomilane probleme.

Tegovi na nogama

Smatram da su odlaskom Obrena Petrovića, Čavića, Vasića, Bojića i ostalih papaka i preletača SDS i opozicija samo dodatno ojačali, jer su ih napustili korumpirani i ucijenjeni koji su bili tegovi na nogama, i zbog takvog šljama i Dodikovih spavača on je pobjeđivao na izborima, koji nisu ni fer ni demokratski.

Šta Vam govori to što su najbolje rezultate kod opozicionara ostvarili najmlađi kadrovi?

– To je pokazatelj da građani u Republici Srpskoj i BiH žele smjenu generacija i korjenite promjene sistema, da napokon odu sa političke scene metuzalemi, udbaške strukture i skojevci, prerušeni u lažne patriote, koji decenijama vladaju ovim prostorima i vuku nas sve dublje u ponor bez dna. Narod cijeni mlade ljude koji imaju iskrene namjere, koji ne kalkulišu, već se istinski bore za promjene.

Za vikend se navršilo 300 dana otkako građani traže pravdu za Davida. Odgovorni se ne hapse, ali raste broj prijava protiv aktivista i onih koji protestuju. Gdje je kraj?

– Kraj će biti onog trenutka kada se oslobode zarobljene institucije, narod skine jaram sa vrata i kada državni službenici počnu da rade svoj posao u skladu sa zakonom, a ne interesima neke partije i otuđenih centara moći.

Brutalno ubistvo Davida Dragičevića i neuspješni pokušaji zataškavanja ubistva, sramne izjave i postupci čelnika policije i tužilaštva, samo su skinuli maske i pokazali svu nemoć zarobljenih institucija, ali i beskrupuloznost režima koji je spreman na sve kako bi opstao na vlasti.

Represija, prekomjerna upotreba sile i hapšenje nedužnih građana koji samo traže istinu i pravdu pokazuju veliki strah i paniku režima. Maske će pasti, odgovorni će biti izvedeni pred lice pravde, jer nijedan tiranin nije uspio na silu da opstane na vlasti gazeći sopstveni narod. Pokrenuo sam peticiju za smjenu nedostojnog ministra Dragana Lukača i ubijeđen sam da neće još dugo ostati u ministarskoj fotelji, jer su on, loši rezultati njegovog rada i velike afere veliki teret za režim i Milorada Dodika.

Šta nam govore protesti u Srbiji? Možemo li učiti od komšija, koji često na ulicama Beograda spominju i porodicu Dragičević?

– Svaka čast Beograđanima koji su po ko zna koji put pokazali da imaju hrabrost, razvijenu svijest i odgovornost prema generacijama koje dolaze i masovno već nedjeljama protestuju protiv nasilja, zloupotrebe medija i države i brojnih devijacija u društvu. Iskreno se nadam da će talas protesta zapljusnuti cijeli region i da će doći do korjenitih promjena, jer je samo tako moguće da izađemo iz blata.

Je li za Vas kao narodnog poslanika rezolucija NSRS-a o vojnoj neutralnosti obavezujuća, a koju SNSD u posljednje vrijeme svakodnevno spominje kako se njegove članove ne bi podsjećalo na odluke koje su donijeli u vezi sa NATO-putem BiH?

– Dodik je u proteklih 20 godina bar 50 puta promijenio mišljenja i stavove. Uvjeren sam da će sada ponovo da napravi veliki zaokret i značajne korake ka članstvu BiH u NATO-u, nastavljajući tamo gdje je njegov prethodnik Nebojša Radmanović stao. Dodik je populista i makijavelista koji manipuliše narodom i koji je spreman uraditi sve ako je to u njegovom interesu, ne mareći puno kakve su posljedice za narod i državu.

Sve češće se dešava da se novinari bave poslom tužilaštava, a da pravosuđe ne priznaje ni policijski rad. Kako izaći iz ovog začaranog kruga?

– Pravosuđe je najlošiji dio BiH, generator i uzrok svih problema. Reforma pravosuđa koju su sproveli predstavnici međunarodne zajednice je katastrofalna i na strancima je velika odgovornost za trenutno stanje u kome se nalazimo. Negativnom selekcijom ostavljeni su najgori kadrovi bez autoriteta i dovoljno znanja, jer je njima lako manipulisati. Korupcija u pravosuđu je dobila alarmantne razmjere, kriminal je pojeo državu a da niko nije odgovarao i pravosnažno osuđen, osim nekih sitnih prestupnika.

Lavovski posao

Kada bi policija, OSA i SIPA radile svoj posao, desetine tužilaca i sudija bi se našle iza rešetaka, i to bi stvari pomaklo sa mrtve tačke i ne bi bili ovako bahati i osioni. Nije lako danas biti novinar u BiH, jer su pritisak i uslovi rada teški, ali mnogi mediji i novinari pošteno rade lavovski posao, razotkrivaju korupcionaške afere i pokreću stvari sa mrtve tačke. Problem je što su institucije zarobljene i što policija, sudovi i tužilaštva ne rade svoj posao, pa sve velike afere i medijske istrage kupe prašinu u fiokama.

Oslobođenje

Related posts

0 Thoughts to “Kada bi policija, OSA i SIPA radile svoj posao, desetine tužilaca i sudija bi se našle iza rešetaka”

  1. karo

    Sasvim sigurno , smetaju svi koji žele da pravda vlada, da lopovi odu tamo gdje im je mjesto , U KAVEZE !
    Milioneri ODAKLE milioni , dokazati porijeklo .

Leave a Comment