AKTUELNOSTI KRIMINAL REGION 

Za samo tri godine opljačkao desetine miliona

Sada on i njegovi poltroni – kriminalci odreda, među kojima je značajno prisustvo narkodilera, sebe smatraju uvaženim građanima, iako su najobičniji šljam, a potpisniku ovih redova, preko svojih narko igrača, šalju prijeteće poruke…

 

1.
Nenad Nešić, v.d. direktora Putevi RS, poslanik u parlamentu BiH i visoki funkcioner DNS-a, sjeo je u direktorsku fotelju polovinom jula 2016. godine.
2.
Bio je “go kao miš”, sve firme mu propale, a poreski dugovi dostigli milionske razmjere. Sa dvije firme napravio je štetu državi od cca 1,2 miliona KM!
3.
To su firme “Dar Company”, koja Poreskoj upravi RS duguje 337.743,25 KM, „N trade“, čiji je dug PU RS – 20.138,41 KM, dok je „Dar Company“ dužna Upravi za indirektno oporezivanje 890.279,77 KM.
4.
Ni pfening od tih dugova do dan danas nije plaćen u budžete BiH i RS, ali Nešić je multimilioner i, prema sopstvenim riječima, ima sedam miliona maraka keša.
5.
Sav taj novac isisan je iz JP “Putevi RS”.
6.
Međutim, to je sitnica, jer Nešić ima veoma razvijene druge poslove, koje, takođe, plaćaju “Putevi RS”, a on ubire dobit.
7.
Nešić je postao jedan od najvećih kriminalaca-graditelja na području opština Istočno Novo Sarajevo i Istočna Ilidža.
8.
Ima dva velika poslovna objekta koje iznajmljuje firmama “Dukat” (u nasellju Vojkovići) i “Venera”.
9.
Objekat u Vojkovićima ima 3.500 m2, dok se drugi objekat, nešto manje kvadrature, nalazi u Lukavici, kod “Energoinvesta”.
10.
Nešića je baš krenulo sa budžetskim parama, pa je nastavio sa isisavanjem miliona iz “Puteva RS” – trebalo je izgraditi stanove.
11.
Krenuo je sa manjom kvadraturom – zgradom od 55 stanova, što sam objavio čim je gradnja počela, ali niko iz “institucija” nije reagovao.
Nešićeva zgrada (lijevo) od 55 stanova
tokom izgradnje

Nešić je nastavio da pljačka, zajedno sa Aleksandrom Glavašem i Mladenom Lučićem i preko firme “Legend” i preko ogromnih, masivnih, teških “narukvica” od putarskih firmi.

Mala digresija – Njih trojicu “stvorio” je Veljko Vukelić, najdugovječniji “premijer u sjenci”, a kontroliše ih preko svoje “dene ruke”.

12.
Tako je završena zgada od 55 stanova, ali Nešićevi apetiti su nastavili da rastu, jer on ima podršku dijela vrha MUP RS, koji, kako je sam rekao, izdašno potplatio, ali i “premijera u sjenci”, o kojem će uskoro biti više riječi.
Nešićeva završena zgrada od 55 stanova
Suštinski, Vukelić, “premijer u sjenci” vlada, a Višković samo sprovodi njegove zahtjeve i zamisli. I garancije; O-CC Garancije!
Veljko Vukelić, “premijer u sjenci”, je veoma blizak Miloradu Dodiku i sreću se, uobičajeno, ponedjeljkom i, ponekad, utorkom.
13.
Nešić trenutno zida zgradu odmah kraj Skupštine Grada Istočno Sarajevo.
Nešićeva zgrada od 155 stanova – lijevo
Zgrada će imati 155 stanova, na površini od cca 8.000 m2.
14.
Kvadratni metar stana na tom mjestu je 1.400 KM, što je najniža moguća cijena, pa je lako izračunati da će Nešić prodaju stanova naplatiti 11.200.000 KM. Kako nije uložio ni jedne svoje marke, dobit mu je 11.200.000 KM. Nešić je kriminalni As, pa nije čudo što gomile novca šutira nogom iz sve snage.
Nešićeva zgrada od 155 stanova – lijevo
Sve to “institucije” znaju, ali niko ništa ne preduzima; Ako bi i krenula neka istraga, preko noći je završavana.
15.
Nešić, ta bezvrijedna, neobrazovana, bahata Politička Mrcina, za samo tri godine na čelu “Puteva RS” isisao je iz tog javnog preduzeća desetine miliona maraka.
Banditi
16.
I sada on i njegovi poltroni – kriminalci odreda, među kojima je značajno prisustvo narkodilera, sebe smatraju uvaženim građanima, iako su najobičniji šljam, a potpisniku ovih redova, preko svojih narko igrača, šalju prijeteće poruke.
Banditi sa “poštenim” Pavićem
17.
Bojim se zaista da to neće ići tako lako sa prijetnjama, pa moram još napisati – nastaviće se: I o Nešiću i o Lučiću i o Glavašu i o Vukeliću “premijeru iz sjenke” i njegovoj desnoj Jeti ruci!!!

Slobodan Vasković

Related posts

Leave a Comment