NOVOSTI 

Upotreba sile svojstvena režimu

Ministar bezbjednosti BiH Dragan Mektić (SDS) ocijenio je da događaji u Banjaluci predstavljaju “diktatorsku demonstraciju nepotrebne sile, ali ujedno predstavljaju i smišljenu akciju kako bi se pokazalo da će se obračunati sa svima koji ne misle onako kako je to u interesu režima na čelu sa SNSD-om”…

 

“Vlast je zloupotrijebila ovaj slučaj kako bi građanima pokazala da će svako ko misli drugačije od onoga što je u interesu vladajućeg režima dobiti brutalan odgovor policije, kako su to juče demonstrirali u Banjaluci sa prstom na obaraču automatske puške, sa potezanjem pištolja i slično prema građanima koji su se spontano našli na Trgu Krajine”, naglasio je Mektiću razgovoru za Vijesti.ba, govoreći o nemilim scenama sa banjalučkih ulica prilikom hapšenja Davoda Dragičevića i Suzane Radanović, roditelja ubijenog studetna Davida, aktivista grupe “Pravda za Davida”, novinara, te pripadnika opozicionih stranaka.

Ministar bezbjednosti BiH ističe da je policijska akcija bila poruka svim građanima koji se na bilo koji način suprotstave “diktatorskoj ideologiji”.

“Kada je mladić David ubijen, pokušali su da ga kriminalizuju. Išlo se do te mjere da prikriju i sakriju ubistvo iznošenjem nestvarnih teza. Juče su pokušali da kriminalizuju oca Davora, koji je mirno i dostojanstveno tražio istinu i pravdu. Pokušali su da kriminalizuju čitavu grupu, građane, političare jer ne vide načina kako da se odbrane od činjenica i argumenata da je vlast duboko involvirana u slučaj ubistva”, smatra Mektić.

Naš sagovornik konstatuje da je juče pokazano da će se aktuelna vlast u RS “obračunati po diktatorskom principu, što je svojstveno najokorjelijim režimima koji su postojali u svijetu”.

Vijesti

Related posts

0 Thoughts to “Upotreba sile svojstvena režimu”

  1. Karo

    NEMA niceg Ljudskog . Moglo- bi se REĆI jos, da kriminalni DJELUJU- po NARODU .
    Cuvaju tajne ubica , MOŽDA su i Sami .

Leave a Comment