AKTUELNOSTI KRIMINAL REGION 

Ubice slobodno šetaju

Da li se borite za demokratiju u državi koja više od 7 mjeseci ćuti o ubistvu našeg djeteta?

 

Pitali su roditelji ubijenog Banjalučanina Davida Dragičevića na okupljanju „Pravda za Davida“, koje je 217. dan za redom održano na Trgu Krajine u Banjaluci.

Kiša, suze, bol i ogorčenje. 217 dana na istom mjestu. Traže samo istinu i pravdu. Dobili su ništa. Odustajanja nema – jasan je Davor Dragičević, otac ubijenog 21-godišnjeg banjalučanina.

„Dok god budemo tražili, molili, klečali, kumili, vapili za tim, oni nam neće dati. Ni slovo P, a kamoli zadnje A. Zato što su institucije, sve koje su radili na ovom zločinu, uvezane i povezane kao ubice i zločinci“, rekao je Davor Dragičević.

Naši vapaji, vas ne interesuju, nikada Vas neće ni interesovati, baš kao ni onih 6 dana kada smo tražili naše dijete – rekao je Davor Dragičević.

„Vrh MUP-a RS je oteo i ubio dijete i masakrirao, Tužilaštvo, Burle, Biserka, patolozi. 217 dana govorim, kažem. Ko je čuo sem nas ljudi, niko, niti koga interesuje. Ni EU, ni zemlje potpisnice Dejtonskog sporazuma“, rekao je Dragičević.

Kažete da je Banja Luka sigurno mjesto, a puštate nas 7 mjeseci da molimo za istinu o smrti našeg Davida, rekla je Davidova majka Suzana Radanović.

„Đorđe Rađen se i dalje šeta po gradu. Bio je u Sarajevu, ne znam da li je još uvijek. Nije mi jasno da u tom našem MUP-u, u toj našoj policiji, tom tužilaštvu, sudstvu ne postoji bar po jedan pošten čovjek, hrabar, kao što ste vi ovdje hrabri što stojite. Pa da izađe i kaže“, rekla je majka pokojnog Davida Dragičevića, Suzana Radanović.

Sve dokaze koje postavlja i objavljuje novinar Slobodan Vasković imamo i mi u našoj kući. Sve te dokaze ima u sud i tužilaštvo, a opet nema nikakvog pomaka, poručila je Davidova majka.

„Zar ovaj grad od 200 hiljada, koliko nas ima stanovnika, nema u svojoj državnoj službi 5 poštenih ljudi? Hrabrih, sposobnih, da izađu i da javno kažu. Zar u toj politici, u toj zgradi Vlade, u tim ministarstvima, nema nijedan pošten ministar ? Nema ljudi, samo fotelja.“, poručila je Suzana Radanović.

Davidovi roditelji poručili su građanima u inostranstvu da prenose istinu o ovoj tragediji koja ih je zadesila i da svijet mora znati šta se dopušta i dešava u u jednoj zemlji u 21. vijeku.

BNTV

Related posts

Leave a Comment