AKTUELNOSTI KRIMINAL REGION 

Tužilaštvo je filijala mafije

Davor Dragičević ne odustaje od borbe. Večeras je rekao šta će uraditi kada su u pitanju Okružna tužilaštva u Prijedoru i Banjaluci.

 

”Ubistvo Davida Drgaičevića će biti rješeno, ali ne onako kako hoće Tužilaštvo u Prijedoru ili Tužilaštvo u BL. Tužilaštvo u Prijedoru je filijala Bajića gdje sjedi Mladen Mitrović. Tražiću izuzeće Tužilaštva u Prijedoru i Banjaluci. Ne mogu i neću dozvoliti da istražuju oca Davida Dragičevića zato što sve ima crno na bijelo da uza ubistva mog sina stoje pripadnici MUP-a u sprezi sa Tužilaštvom” – rekao je Davor Dragičević.

Članovi grupe Pravda za Davida rekli su večeras okupljenim građanima šta su tražili od Lars – Gunar Vigemarka, šefa Delegacije Evropske unije u Bosni i Hercegovini i specijalnim predstavnikom Evropske unije u BiH.

”Shvatili smo kao narod da od politačara nećemo dobiti demokratsku i pravnu državu, zato smo mi građani odlučili da uzmemo stvari u svoje ruke, a vi nam pomozite.ž” – kaže član Grupe ”Pravda za Davida” Danijela Ratešić.

Davor Dragičević i članovi grupe ”Pravda za Davida” juče su u Sarajevu u Ministarstvo pravde BiH predali dodatne dokumente potrebne za zvaničnu registraciju Udruženja Pravda za Davida. Dobili su obećanje da će za dvije sedmice imati rješenje u rukama.

BNTV

Related posts

Leave a Comment