AKTUELNOSTI REGION 

Tri brata bahata

Tri jahača Bosne, milorad dodik, dragan čović, bakir izetbegović, tri brata- sva tri zajebanta , i u ovom izbornom ciklusu grčevito se bore za opstanak u foteljama.

 

Uprkos već uigranim akcijama prevara, otimačina, krađe i prekrajanja glasova nikad nisu bili bliže vrtoglavom padu. Ne zato što imaju ozbiljnu opoziciju već zato što su dopizdili i Bogu i narodu. Sad je samo pitanje kolika će biti izlaznost glasača jer sve ispod 70 posto pogoduje prekrajanju izbornih rezultata. Druga opcija, koja možda i nije van pameti, bez obzira na izborne rezultate, realne ili lažirane, jesu metle i govnjive motke.

Kako koja predizborna kampanja, čak i daleko prije početka kampanje, složna braća kreću sa još žešćom retorikom nego što je to inače jer njihova retorika je uvijek ista, samo je pitanje žestine kojom se obraćaju svojim stadima. Elem, nigdje tu nema ekonomije, budućnosti i normalnog života.
Lažna obećanja, lažna ugroženost stada, podsjećanje na rat i prijetnja novim ratnim sukobima.
Puna im usta rata a sve ratnici moj do mojega !

Aluminijum dragan nečović, ratni direktor Aluminijuma koji je muslimanske zarobljenike zaduživao na revers i koristio kao robovsku radnu snagu. Predratni Jugosloven, potonji veliki tzv bosanski Hrvat. Zbog njega je rijeka Radobolja promijenila tok. Ne zato što ga voli već što je morala radi izgradnje velelijepne vile.

Laktašenko milorad ronhil dodik. Nekadašnji ljevičar i uzgajivač krompira, ratni švercer cigaretama po kojima je dobio nadimak i plus naftom. Ponosni vlasnik vile na Dedinju i brojne imovine u Bosni. Intimus sa srbijanskim a navodno i ruskim političarima. Pedofil kačavendamu je posebno drag. Samo on zna zašto.

Bankir izetbegović, riđobradi bakir. Rat proveo pored babe u sefu. Radončić mu bio sefovski ekonom a za vreće zlata brinula mu se majka lično sa svitom. Totalno neelokventan i inteliblentan ali rasterećen brige o Bosni jer njegov je babo ostavio Bosnu u amanet erdoanu, što često voli da ističe.

E sad, ta tri ratna druga , sa sve svojim dokarićima, svi puni ko brod što kaže narod, taj isti narod ubjeđuju da je posle njih na redu sudnji dan. Da će bez njih u foteljama izbiti novi balkanski rat koji će se pretvoriti u svjetski. Naravno, zaboravih da pomenem da su svi ultra vjernici. Naročito poštuju zapovjesti : ljubi bližnjeg svog, ne laži, ne kradi, ne ubij i ne uzimaj zalud ime božije u usta.

Podsjećajući na ratne dane u kojima su učestvovali kako je gore navedeno, i prijeteći novim sukobima, okupljajući dodatne snage probisvjeta i ološa oko sebe da ih probaju zaštititi od narodnog bijesa, ništa novo ne nude pred izbore. Sva lažna obećanja su istrošili u prethodnim godinama svoje vladavine pa osim prebrojavanja krvnih zrnaca, niskih udaraca, prijetnji i stvaranja atmosfere devedesetih nemaju ništa drugo da ponude. Sve su laži potrošili i normalni ljudi koji ne trče za njihovim sendvičima i sadakom odavno ih više ne uzimaju za ozbiljno. Bibci ih obožavaju !

Šta onda možemo očekivati od sedmog oktobra 2018. ljeta gospodnjeg ?
Lično, očekujem još jednu u nizu velikih izbornih prevara i krađa, mada neka iznenađenja i nisu nemoguća. Ipak više očekujem od osmog ili devetog oktobra. Tada očekujem da narodu dođe iz dupeta u glavu i da tri baksuza gvozdenim metlama otjeraju u tri…..
A možda sam ipak prevelik optimista ?

 

Gradimir Saldacki

Related posts

Leave a Comment