AKTUELNOSTI REGION 

Svi koji su sudjelovali u organizovanom ubistvu, otmici, silovanju, maltretiranju, bićete gonjeni do kraja mog života

David je bio živ prije pola godine.

Zbog nerazjašnjenog ubistva banjalučkog studenta Davida Dragičevića nastavljeno je mirno okupljanje porodice nastradalog mladića i građana Banjaluke na trgu Krajine.  Oni 176. dan zaredom traže da se odgovorni za Davidovu smrt pronađu i kazne.

Na današnji dan, prije šest mjeseci David Dragičević se nije vratio kući nakon izlaska u grad. Njegovo beživotno tijelo pronađeno je sedam dana kasnije na ušću rijeke Crkvene u Vrbas u Banjaluci. Od toga dana, istinu o tome kako je David nastradao traži njegova porodica, prijatelji i građani Banjaluke.

„Šest mjeseci je tačno. Dijete se nije vratilo u svoju kuću, svome ocu, majci, sestri i bratu. Zašto se dijete nije vratilo šest mjeseci? Zato što ljudi koji bi trebalo da paze na red i mir i sigurnost djece i građana su ga oteli, silovali, masakrirali i na kraju ubili.“, rekao je Davor Dragičević.

“Iako ćutite i nećete da kažete istinu, ja neću odustati i neću stati sa traganjem za ubicama i zločincima koji su ubili moje dijete, poručio je Dragičević.

„Svi koji su sudjelovali u organizovanom ubistvu, otmici, silovanju, maltretiranju, počev od svih zločinaca na zločinačkoj pres konferenciji 26.03, od 17. prije šest mjeseci, čak i prije, bićete gonjeni do kraja mog života. Nikoga od vas ni za najmanju sitnicu, ja Davor Dragičević neću pustiti, a kamoli oprostiti. To da vam bude jasno.“, poručio je Dragičević.

Danijela Ratešić-Došen, iz grupe „Pravda za Davida“ najavila je da će pokrenuti tužbu protiv Siniše Mihailovića s RTRS-a, nakon još jednog teksta koji je direktno upućen Davoru Dragičeviću i grupi „Pravda za Davida“.

„Ja hoću samo jedno da pitam tog gospodina: „Koliko košta obraz i čast“? I hoće li tim parama uspjeti da plati sve vas ovdje koje je tagovao. A sud, možda je istina i pravda spora, ali je dostižna. Za policiju, za tužilaštvo, za sve ljude koji sjede u našim isntitucijama samo jedno pitanje od danas do petog ima ova grupa: Ko je ubio Davida?“, kazala je Danijela Ratešić-Došen.

Ko je ubio Davida? – to pitanje u glas su postavili i okupljeni građani koji su 176. dan zaredom pružili su podršku porodici Dragičević i grupi „Pravda za Davida“.

BNTV

Related posts

Leave a Comment