AKTUELNOSTI KRIMINAL REGION 

SUPROTNA MIŠLJENJA I SUKOBI OKO MOTIVA ZA UBISTVO

“David je ubijen zbog novca?!”

– Imam saznanja da je pokojni David kao veliki stručnjak ušao u sistem i otkrio veliki novac, da je promijenio šifru i da sada kada su ga stisli nije znao reći koja je to nova šifra ili nije htio i da je usljed toga izgubio život”, kazao je Tomić, tvrdeći da je David ubijen i da je motiv tog ubistva “hakerski ulazak u jedan račun gdje je ogroman novac”.

Advokat Duško Tomić večeras je ponovio u emisji Izazovi BN TV da je David Dragičević ubijen.

Govoreći o istrazi, Tomić je rekao da je došao do pouzdane informacije da je motiv tog ubistva “hakerski ulazak u jedan račun gdje je ogroman novac”.

Pošto je bio u advokatskom timu porodice Dragičević, Tomić kaže da je lično upoznao advokatki tim i razgovarao sa Davidovim ocem, Davorom Dragičevićem, u prisustvu istražitelja.

“Od Davora u prisustvu mog istražitelja sam tražio da mi kaže da li je to tačno. Imam saznanja da je pokojni David kao veliki stručnjak ušao u sistem i otkrio veliki novac, da je promijenio šifru, i da tada kada su ga stisli nije znao reći koja je to nova šifra ili nije htio i da je usljed toga izgubio život. Ili su ga ubili pa bacili, ili su ga jurili pa ubili ili je on skočio … to više nije bitno momak je mrtav”, kazao je Tomić.

Dalje je naveo da mu je tada Davor rekao “da je on znao,i da je tu šifru zaštitio sa pet sistema”.

“Tada sam rekao da o tome moramo da obavijestimo i javnost i da idemo do tih laptopa i da se utvrdi čiji je taj novac – čij je novac taj ga je i ubio! Ja sam to i naglasio na jednoj konferenciji. Nakon toga Davor me je pozvao i rekao: – Zaboravi više ovu priču, ti si moj advokat, rekao je Tomić, navodeći da je Davoru objasnio da je on advokat istine i da je tada došlo da raskola, odnosno razlaza.

Duško Tomić je bio u advokatskom timu koji je porodica angažovana u slučaju Davida Dragičevića.

“Ja sam imao punomoć od majke i oca da formiram jedan tim i da idemo ka tome. Ja sam po ličnoj inicijativi prihvatio Antu Nobila kao vrsnoga advokata iz Hrvatske, Zoru Nikadinović iz Beograda, Davor Dragičević je tražio da tu uđe i Ifet Feraget. Krenuli smo jako dobro, međutim, kako je vrijeme odmicalo imali smo drugačije koncepte. naš koncept je bio utvrditi istinu. Mi ne možemo da utvrdimo istinu ako se ne približimo policiji i Tužilaštvu, a u startu je bilo nećemo sa njima”, podsjetio je Tomić u emisiji Izazovi BN TV.

Nestanak Davida Dragičevića je prijavljen policiji 18. marta prošle godine, a njegovo tijelo je pronađeno 24. marta iste godine na ušću pritoke Crkvene u rijeku Vrbas kod tvrđave Kastel u Banjaluci.

Prvobitnom policijskom istragom je utvrđeno da je smrt nastala utapanjem, ali bez elemenata krivičnog djela, da bi tužilac nakon tri mjeseca, 28. juna prošle godine donio naredbu o sprovođenju istrage protiv nepoznatih počinilaca zbog osnova sumnje za ubistvo.

Više detalja o istrazi o ubistvu dvadesetjednogodišnjeg studenta iz Banjaluke nema.

BN TV


Davor Dragičević žestoko odgovorio advokatu Dušku Tomiću

 

Nedugo nakon što su objavljene tvrdnje advokata Tomića, na grupi Pravda za Davida oglasio se otac ubijenog banjalučkog mladića – Davor Dragičević, koji se trenutno nalazi u Austriji. Iz BiH je pobjegao nakon progona banjalučke policije i MUP-a RS, uz objašnjenje da strahuje da će ga “ubiti, baš kao što su ubili i njegovog Đakca (Davidov nadimak, op.pr.).

Davor nije štedio riječi, pa je Tomiću poručio da je “UDBA-ško đubre”, koje je ponovo u akciji, “opet po zadatku koji su mu povjerili Burle (pogrdni nadimak za Milorada Dodika, op.pr.) i Zlukač (nadimak ministra unutrašnjih poslova RS-a Dragana Lukača).

Dragičević je otkrio i da je podnio disciplinsku prijavu protiv Tomića, ali i protiv Ante Nobila: “Zbog konstantnog iznošenja laži i neistina i iznošenja lažnih dokaza također je podnesena prijava i Hrvatskoj advokatskoj komori protiv još jednog UDBA-ša Ante Nobila.”

“Koga su oni branili, neprijatelj mu nije trebao. Jedini advokat porodice Dragičević je Ifet Feraget”, napisao je Davor.

Porodicu ubijenog Davida Dragičevića u jednom trenutku je zastupao advokatski tim u kojem su bili Tomić, Nobilo i Feraget. Tomić i Nobilo su brzo istupili iz tima, dok Feraget i dalje stoji uz Davora, Suzanu i Pravdu za Davida.

Podsjećamo, David Dragičević je nestao 18. marta 2018., a njegovo beživotno tijelo pronađeno je šest dana poslije na ušću rječice Crkvena u Vrbas. Njegovi posmrtni ostaci su na zahtjev porodice, 12. marta ekshumirani i izmješteni u Austriju, gdje su tri dana poslije ponovo sahranjeni. Okupljanja u centru Banje Luke, na kojima je tražena istina o stradanju tog mladića, prekinuta su krajem prošle godine (kada je Davor i napustio BiH), a građani su nakon toga nastavili svako veče da pale svijeće u krugu banjalučke pravoslavne crkve.

Radiosarajevo.ba

Related posts

Leave a Comment