AKTUELNOSTI REGION 

Sine, ognjište nam ukaljaše

“Dragi moj sine, dušo moja, dragi naš Davide, dušo naša, izvini, oke moje, tati tvome što nam ukaljaše ognjište”!

 

Ovo je na fejsbuk profilu “Pravda za Davida” napisao tokom prošle noći Davor Dragičević, otac nastradalog banjalučkog mladića Davida.

Ispod teksta je zakačio dva novinska natpisa “Dodik stigao u kuću porodice Dragičević” i drugi koji govori da je oca nastradalog posjetio i ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač, koji je tada obećao da će sve učiniti kako bi slučaj do kraja bio riješen.

Posjeta Dodika i Lukača porodici nastradalog mladića uslijedila je nakon što je zvanično rečeno da je uzrok smrti ovog mladića utapanje, kao i teške kvalifikacije koje su izrečene na pres konferenciji pripadnika MUP RS da se radi o “lopovu i narkomanu” što je izazvalo veliko negodovanje u javnosti.
David Dragičević je nestao u noći 17/18. mart, a njegovo tijelo je pronađeno na ušću pritoke Crkvene u rijeku Vrbas kod tvrđave Kastel 24. marta.
Misterizona smrt Davida, koja je tek nakon tri mjeseca okvalifikovana kao ubistvo, pokrenula je svakodnevne proteste na banjalučkom Trgu Krajine pod nazivom “Pravda za Davida”.
Pored Republike Srpske, skupovi “Pravda za Davida” su održani i u više evropskih gradova na kojima građani daju podršku Davidovoj porodici da dođu do pravde i istine o smrti svoga sina.
Prije nekoliko dana Okružno javno tužilaštvo je izdalo naredbu o sprovođenju istrage protiv NN lica zbog ubistva Davida Dragičevića.
BN TV

Related posts

Leave a Comment