AKTUELNOSTI KRIMINAL REGION 

Režimski `heroji` prijete majci poginulog borca

Nakon što je odlučila da javno progovori o prevari i otimanju novca od ratne odštete za sina koji je poginuo u otadžbinskom ratu, majka Sava Janjić iz Gradiške doživjela je i prve neugodnosti. Naime, sinoć joj se nepoznata osoba dva puta javila telefonom i prijetila da će je „pojesti noć“ ako nastavi da traži ono što joj pripada…

 

Nedugo nakon što je baka Sava Janjić za BN televiziju ispričala kako su joj na prevaru dali dokumente da potpiše, a potom u njeno ime preuzeli oko 7 000 maraka ratne odštete koja joj pripada kao majci poginulog borca, uslijedile su i prve prijetnje.

– Prvi je poziv bio u 10.25 minuta, zvao me muški glas, onako po glasu mlađi, rekao mi je da se okanem Dončića, jer će me pojesti noć. Ne bojim se, mnogi su bolji izginuli od mene, pa neka me pojede noć, nije važno. Ne mogu pretpostaviti ko je, išla sam u MUP i izjavila, napravili su zapisnik. Rekli su mi da zovem ako nešto primijetim u bilo koje doba”, rekla je Sava Janjić, majka poginulog borca.

Neko je očito smatrao da ova prijetnja nije bila dovoljna da zaplaši hrabru staricu, pa je uslijedio i drugi telefonski poziv.

– Rekla sam, sine, ja se ne bojim. A drugi poziv je bio u 11.05 minuta i pita mene ovako: Jesi li gospođo razumjela poruku? A ja mu kažem: Jesam sine razumjela sam dobro poruku. Kaže – mnoge je noć pojela, nije isključeno da neće pojesti i tebe – objašnjava majka poginulog borca.

Sava Janjić iz Gradiške već 20 godina pokušava da ostvari svoje pravo na ratnu odštetu za poginulog sina. U igri između gradskih vlasti, boračke organizacije i advokata Nikole Strunića koji je vodio njen slučaj, baka Sava je čak ubjeđivana da je dobila i stan od države u koji nikad nije kročila. Zato i dalje, koliko joj zdravlje i godine dozvoljavaju, tiho sjedi na klupi ispred gradske uprave u Gradišci i traži istinu.

BNTV

Related posts

Leave a Comment