AKTUELNOSTI KRIMINAL REGION 

Prijetnje `dobronamjernih` službenika režima

Svetozar Mihajlović, nekadašnji predsjedavajući Savjeta ministara BiH, aktuelni član Senata RS i ugledni semberski privrednik,  iznio je nove činjenice koje su se desile nakon njegovog hapšenja u Bijeljini prije tri dana…

 

’’Potvrdile su se i obistinile moje sumnje, a to je da sam opravdano zabrinut za svoju bezbjednost i bezbjednost svoje porodice, upućene su mi ozbiljne prijetnje od meni nepoznatog lica’’, bilo je prvo što je rekao Mihajlović.

“Sinoć oko 19.40 časova, nakon popijene kafe krenuo sam kući i prilikom ulaska u automobil prišao mi je jedan čovjek srednjih godina i rekao mi da je dobronamjeran i da pripazim na davanje izjava, te da ne dajem izjave u vezi mog hapšenja, da zaobiđem medije jer ima poruka da ‘Drina i Sava nisu daleko od Bijeljine’ i da to shvatim vrlo ozbiljno”, rekao je novinaru portala “Dešavanja u Bijeljini” Svetozar Mihajlović.

“O tome što mi je rečeno dugo sam razmišljao ali shvatio sam da mi je bezbjednost ugrožena, kako meni tako i mojoj porodici. Cijelu noć sam razmišljao šta da uradim, kako da se ponašam i odlučio sam da neću da dozvolim da se ovo zataška i hoću do kraja da upoznam javnost sa ovim slučajem. Javnost mora da zna u kakvoj državi živimo i sa kakvim ljudima se susrećemo, između ostalog i ovde u mom gradu”, nastavio je Mihajlović citirajući izjavu pokojnog premijera Srbije, Zorana Đinđića,  koji je rekao jednom prilikom, neposredno prije likvidacije, da svaka država ima svoju mafiju, a ovde mafija ima državu (misleći na Srbiju).

“Plašim se da i ovde nije slučaj da mafija preuzima polako državu, naveo je Mihajlović i dodao:

“Apelujem na sve institucije Republike Srpske da preduzmu mjere da bi mafiju stavili pod kontrolu u skladu sa zakonom i da se ne desi i kod nas da mafija bukvalno preuzme državu.”

“Mislio sam da je zauvijek iza nas ostalo ratno vrijeme od prije dvadeset i pet godina kada se čovjek morao brinuti i bojati za svoju bezbjednost, ali evo primoran sam ponovo sada da razmišljam o tome da li mi ova poruka sa ‘Savom i Drinom’ nije putokaz da se ponovo moram plašiti za svoju beszbjednost, imam fobiju sada od svakog policajca”, rekao je Mihajlović.

“Hoću da vjerujem da će institucije Republike Srpske naći snage da se suprostave i da očiste svoje redove od ovih kriminalnih grupa koje su uzele maha i koje imaju uticaja sve više u svim institucijama Republike Srpske”, odgovorio je Mihajlović na pitanje da li kao građanin, bivši visoki funkcioner RS i BiH ali i kao aktuelni Senator RS vjeruje u institucije sistema da će biti zaštićen.

“Ne smijemo pustiti da vrijeme prođe jer to može biti izgubljeno vrijeme, moramo se sa ovakvom pojavom na vrijeme obračunati sa tim da ne bi bilo kasno”, zaključio je na kraju Svetozar Mihajlović.

Desavanjaubijeljini.com

Related posts

Leave a Comment