AKTUELNOSTI REGION 

Odveli ste nam našeg veličanstvenog

Svu frustraciju svojih kompleksa liječili ste 6 dana iživljavajući se na jednom nevinom, ali VELIČANSTVENOM biću. Monstrumi bez duše, bez karaktera, bez morala, bez mozga i srca.

 
David je imao dušu veliku kao cijela planeta, volio je ljude, pomagao svima kojima je pomoć bila potrebna, hranio je gladne i tješio tužne, držao trasparente za svoje drugare koji su nastradali u sumnjivim nesretnim slučajevima. Tražio je PRAVDU! Imao je karakter kakav se rijetko sreće među mladim ljudima, ponosan i čvrst u svojim stavovima, u želji da svijet bude bolji. Imao je moralna načela na kojima bi mu mnogi trebali da se duboko poklone, štitio je svoje drugare od svega lošega što je prisutno oko njih, a čega je on bio jako svjestan i poruke je slao kroz svoje pjesme.

On je za vas, monstrumi, bio Ajnštajn, Tesla, Fleming, Spinoza, Mendeljev, Darvin. Ono sto je on imao u svojoj glavi, za vas je neostvariv san.
Genije u tijelu mladog momka. A srce? Znate li koliko je imao srce? Toliko da je sav svijet u njega mogao da primi. Za svakog je imao osmjeh, toplu riječ, šalu da oraspoloži, imao je u sebi svu ljubav svijeta. Vi to ne shvatate, jer vi u svom srcu nosite samo mržnju koja izjeda cijelo vaše biće. Ta mržnja i zlo koje je u vama od vas i fizički pravilo monstrume koji postaju tako lako uočljivi svakome ko se u vas zagleda.
Naš VELIČANSTVENI je iza sebe ostavio svojih 12 VELIČANSTVENIH drugara i svoju jedinu i najveličanstveniju Teodoru. Ljubavlju, prijateljstvom i iskrenošću koju im je poklonio, on je od njih napravio VELIČANSTVENE. Oni su ustali za njega, jer su znali da jedino tom ljubavlju, prijateljstvom i iskrenošću mogu pobijediti zlo koje vi sijete okolo i vas korov koji niče na svakom ćošku ovog grada.
Da, oni su uglavnom djeca iz rastavljenih porodica, prerano odrasla i prerano shvatila kako je život surov i da se moraju boriti za svoju zraku sunca pod ovim nebom. To ih ne čini gorim, nego boljim ljudima. Mnogo više problematične djece potiče iz porodica koje na silu žive u disfunkcionalnim brakovima, gdje se ljubav i pažnja djetetu nadoknađuje jedino novcem. Ta djeca nikada neće naučiti da cijene one vrijednosti koje su im bitne da bi u daljem životu postali dobri, čestiti, pošteni ljudi. Zato ko god osuđuje ovu djecu na osnovu njihovog statusa, jednak je onima koji su ubili njihovog Đakca.
Tako ste i vi monstrumi mislili, klinac iz rastavljene porodice, lako će biti „napakovati“ mu sve laži kojima ste željeli da ga predstavite u najgorem svjetlu.

Ali niste uspjeli.

Ustali su njegovi VELIČANSTVENI i pokazali svima ko je bio Đakac. Đakac je bio vaš nedosanjani san, sve ono što vi ni u snu ne možete biti, jer ste truli. Truli ste i iz vana i iznutra. I zato, kao roditelj, ja se duboko klanjam pred ovih 13 NAJVELIČANSTVENIJIH, jer svima su nam održali lekciju života. Vi i vaš Đakac živjećete vječno u ovom gradu, u srcima svih dobrih i čestitih ljudi i znam da će sav ljudski otpad pasti na koljena pred vašom ljubavi, prijateljstvom i iskrenosti.
Pravda za Đakca, pravda za 13 veličanstvenih, pravda za svu djecu!
 

Glasbanjaluke.net

Related posts

Leave a Comment