AKTUELNOSTI KRIMINAL REGION 

NAGRADE ZLOČINCIMA ZA PRIKRIVANJA UBISTAVA

Milan Tegeltija, nakon što je nagradio Dalidu Burzić za prikrivanje ubica Dženana Memića, pripremio nagradu i za Dalibora Vreću za neotkrivanje i zaštitu egzekutora Davida Dragičevića; Da li će Dodik i Cvijanovićeva zatražiti krivično gonjenje Tegeltije zbog “prenosa ovlaštenja”?!

1.
Dalibor Vrećo, postupajući tužilac u slučaju ubistva Davida Dragičevića, biće, kako sam to već ranije najavio, nagrađen novom pozicijom, ukoliko učini sve što je potrebno da se ubice i naručioci ubistva dvadesetjednogodišnjeg mladića nikada ne otkriju. Vrećo je već načinio ogromne korake u tom pravcu!
2.
Potvrđuje to i činjenica da su Pripreme za dodjelu nagrade Vreći za skrivanje Naručilaca Ubistva i Ubica Davida već počele, a njeni režiseri su Milan Tegeltija, predjednik VSTS i zamjenik Republičkog javnog tužioca RS Miodrag Bajić
3.
Tijelo ubijenog Davida pronađeno je 24.03.2018. na ušću kanalizacije Crkvena u Vrbas.
4.
Vrećina nagrada je premještaj iz Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka (na čijem čelu je zločinac Želimir Lepir) u Posebno odjeljenje za suzbijanje korupcije, organizovanog i najtežih oblika privrednog kriminala Republičkog javnog tužilaštva RS, na čijem čelu je Miodrag Bajić.
5.
Bajić, zajedno sa predsjednikom Visokog sudskog i tužilačkog savjeta BiH (VSTS BiH) Milanom Tegeltijom, šefuje Pravosudnom mafijom.
6.
Treba naglasiti da VSTS BiH nije nikakav “otuđeni centar moći”, kako se to ponekad navodi, već je riječ o instituciji BiH koja je u potpunosti u funkciji zločina, zaštitnika zločinaca, ubica, kriminalaca svih boja i dezena, a šef VSTS Milan Tegeltija je ovu ulogu tog tijela doveo do perfekcije. Ono što treba posebno istaći jeste činjenica da Milan Tegeltija i veći dio VSTS javno djeluju, bez ikakvog skrivanja, kao kriminalna grupa i da su veoma veoma opasni!
7.
VSTS je, pod njegovim vođstvom, postao jedna od najjačih zločinačkih organizacija u BiH, što potvrđuje i nedavno imenovanje Dalide Burzić, šefice sarajevskog kantonalnog tužilaštva, za sudiju Suda BiH, iako je narečena, izvan svake razumne sumnje, odgovorna za nekažnjavanje stvarnih ubica Dženana Memića.
8.
Dženan Memić preminuo je u svojoj dvadesetprvoj godini, 15. februara 2016. godine, nakon teških povreda koje je zadobio 08.02. iste godine, u napadu na Ilidži.
9.
Burzićeva je zataškala ubistvo i 14.02.2019. godine, uslijedila je nagrada – imenovana je za sudinicu Suda BiH. Glavni režiser nagrađivanja osobe koja bi trebalo da odgovara zbog svjesnih propusta, skrivanja dokaza i drugih kriminalnih radnji u slučaju ubistva Dženana Memića, je Milan Tegeltija.
10.
Beskrupuloznost, morbidnost, neljudskost, blasfemičnost… Tegeltije, Burzićeve i ostalih koji su učestvovali u njenom imenovanju posebno naglašava podatak da je nagrađena i postala sudinica Suda BiH, 14.02., samo dan pred treću godišnjicu Ubistva Dženana Memića.
11.
To je još jedan pucanj u ubijenog Dženana, ali i u njegovog oca Muriza i cijelu porodicu Memić, koja se tri godine bori da stvarne ubice budu otkrivene i procesurane.
12.
Upravo činjenica da je Burzićeva prikrila ubice, bila je najbitnija Tegeltiji da je imenuje na poziciju sudinice, jer se preko onih nosilaca pravosudnih funkcija, koji su ucijenjeni sopstvenim nedjelima, najlakše postižu ciljevi Zločinačkih organizacija.
13.
Tegeltija poštuje samo to “pravilo” prilikom imenovanja, jer mu je to najlakši i najefikasniji način pritiska i ostvarivanja svojih kriminalnih ciljeva, koji se, suštinski, mogu izraziti u par riječi – novac, novac i samo novac!!!
14.
Nakon Burzićeve i Vreći slijedi nagrada – imenovanje u Posebno odjeljenje Republičkog javnog tužilaštva Republike Srpske, na čijem čelu je drugi Kum Pravosudme mafije Miodrag Bajić.
Bajić je i zamjenik Glavnog republičkog tužioca.
15.
Vreći je ta pozicija, kako sam to već objavio, bila namijenjena i ranije, ali je sve odloženo da bi taj kriminalac i zločinac, poslušni pion Tegeltije i Bajića, uradio svoj odvratni, prljavi, neljudski, zločinački posao do kraja – minimizirao Ubistvo Davida Dragičevića katastrofalno loše vođenom istragom, tako da Naručioci ubistva i Ubice nikada ne budu otkriveni.
16.
Upravo zbog toga je na sjednici (većinski) Zločinačkog VSTS (održanoj 26. i 27.09. 2018.) poništen konkurs za izbor republičkog tužioca, iako su se na njega prijavili brojni iskusni, obrazovani i nekorumpirani nosioci pravosudnih funkcija.
Niko od njih nije zadovoljio Tegeltijine i Bajićeve posebne uslove – nisu mogli biti ucijenjeni, pa tako nisu ni prošli njihove čuvene “intervjue”!
17.
Vrećo svoj užasni monstruozni zločin – prikrivanje Naručilaca Ubistva i Ubica Davida Dragičevića privodi kraju. To nedvosmileno potvrđuje raspisivanje novog konkursa za poziciju republičkog tužioca, što je obećana nagrada jadnom, bijednom, pionu Tegeltije i Bajića.
18.
Konkurs je raspisan 11.02.2019. godine, a, jasno je, da se većina onih koji su se prijavili na onaj prvi, poništeni, konkurs, neće prijaviti i na ovaj, jer su svjesni da je pozicija rezervisana za Vreću!
19.
U konkursu za nagradu zločincu Vreći ima i jedna kvaka – precizno je navedeno sljedeće:
“Javni konkurs za upražnjena mjesta; Jedan (1) tužilac; Republičko tužilaštvo Republike Srpske – posebno odjeljenje!!!
20.
U odluci o poništenju konkursa navedeno je sledeće: Savjet je donio odluku o poništenju konkursa za jednu (1) poziciju Republičkog tužioca Republike Srpske.
21.
Nedostaje, u poništenom konkursu odrednica, Posebno odjeljenje!!!
22.
Nije to bitno samo zbog činjenice da je na čelu Posebnog odjeljenja notorni kriminalac Miodrag Bajić, koji hoće Vreću kod sebe, da mu zahvali pozicijom, što mu je vjerno služio i u Okružnom javnom tužilaštvu, kao i ranije u Specijalnom tužilaštvu RS; I što je opstruisao istragu o Ubistvu Davida, vodeći je direktno u ćorsokak.
To je samo dio; Onaj važniji je činjenica da Tegeltijin VSTS nema zakonsko pravo imenovanja u Posebno ojeljenje RJT.
23.
Imenovanje članova Posebnog odjeljenja RJT u isljučivoj je nadležnosti Glavnog republičkog tužioca RS.
24.
Potpuno je to jasno iz Zakona o suzbijanju korupcije, organizovanog i najtežih oblika privrednog kriminala, gdje se u članu 4 tačka 5 jasno navodi:
“Glavni republički javni tužilac Republike Srpske na prijedlog Specijalnog tužioca raspoređuje određeni broj imenovanih republičkih tužilaca u Posebno odjeljenje tužilaštva”!
25.
Nema nikakve sumnje da je Tegetlija preuzeo ingerencije Glavnog republičkog javnog tužioca i prenio ih na VSTS, kako bi on i Bajić imali sve pod punom kontrolom, iako je to što je učinio direktno kršenje Zakona i “prenos nadležnosti”! Tu nema nikakve dileme.
26.
Dilema je u sledećem: Da li će najveći javni protivnici “prenosa nadležnosti” Milorad Dodik i Željka Cvijanović, nakon ovog Tegeltijinog akta, zatražiti njegovo krivično gonjenje; Pomenuti dvojac i prateći hor njihovih poltrona najavljuje već mjesecima najteže kazne za sve one koji se usude da i pokušaju “prenos nadležnosti”!
27.
Tegeltija i Bajić ne samo da su pokušali, već su to učinili i materijalno dokumentovali, pa su sada na potezu Dodik i Cvijanivićka da zatraže zatvorsku kaznu za obojicu.
28.
Ukoliko to ne učine, jasno je ko je dao saglasnost za “prenos nadležnosti” i nagrađivanje Vreće! Jasno je i zašto!
Slobodan Vasković

Related posts

Leave a Comment