AKTUELNOSTI REGION 

Mile u potrazi za svježim kapitalom

Već su odavno u istoriju ušli podvizi glavnog baje iz Laktaša, prilikom epohalnih ekonomskih i finansijskih projekata sa svojim ortacima…

Iz dugačkog spiska njegovih uspjeha. izdvojićemo samo neprevaziđenu saradnjom sa prijateljima Litvancima i Romanovom, poslije čega su zgrnuli milijardu i po do dvije milijarde konvertibilnih maraka.
Tu je i Miletov veliki prijatelj Serdarov sa kojim je takođe uspješno sarađivao i zgrnuo stotine miliona.
Država i narod, nisu od takvih poslova imali nikakve koristi, nego samo štetu ali šta se može ne mogu svi biti na dobitku.
Na žalost, posljedica toga je da sve više građana napušta zemlju a novca u budžetu je sve manje pa je Mile bio prisiljen tražiti nove investitore iz Vijetnama čak, što se neslavno završilo.
Ni Švajcarci ne želi više da ulažu u poslove sa Miletom, posebno ne u banke jer nas iskustvo uči da banke ronhilovog režima, jedna za drugom redom propadaju, pošto ih prethodno opljačkaju.
Ali svi ti problemi nisu obeshrabrili Mileta te je došao na genijalnu ideju kako da stvori novac ni iz čega.
Ne radi se tu ni o kakvim mađioničarskim trikovima a naravno ni o falsifikovanju novca nego je u pitanju razrada najstarijeg zanata na svijetu po sistemu.
“Imaš robu, prodaš robu i ostane ti roba”…
Mile bi naravno da robu prodaje ali po nesreći, novac nije u rukama naroda pa će uglavnom on i njegovi ortaci morati tu robu i da kupuju…

Related posts

Leave a Comment