AKTUELNOSTI REGION 

LAŽI I PREVARE DOLAZE NA NAPLATU

Vučićev ukor…

Po prvi put nakon nekoliko godina predsjednik Srbije Aleksandar Vučić oštro je ukorio Milorada Dodika zbog srljanja i pogrešnih poteza. Ko želi i umije da čita između redova, jasna je poruka koju je Vučić danas poslao. U svom komentaru na Sporazum SNSD-HDZ-SDA, predsjednik Srbije je rekao da njegova država ostaje vojno neutralna i ne ulazi u NATO, te da ne želi da se miješa i komentariše poteze druge države.
Vučić nijednom nije spomenuo Republiku Srpsku niti je branio Dodika, što je često radio u proteklo vrijeme, a zanimljivo da je izjavu dao u prisustvu ruskog ambasadora u Srbiji Aleksandar Bocan-Harčenka. Poruka Dodiku i javnosti je više nego jasna, i očito da je Dodik stao na tanak led. Da je drugačije, i da Dodik ima podršku Srbije i Rusije za sporazum koji je potpisao, danas bi bio u Beogradu sa Vučićem i ruskim ambasadorom, a ne bi dobio javni ukor.

 

Zanimljivo da je Dodik dobio packe i kritike od brojnih donedavnih sljedbenika i sinekura, koji su ga godinama hvalisali u režimskim medijima, a on im plaćao i namještao poslove. Posle Rajka Vasića oglasio se i bivši ministar policije Republike Srpske Tomo Kovač, koji je gostovao i kritikovao Dodika kod Marića na srećnoj i veseloj „Hepi“ televiziji, koja je neslužbeni glas Vučića i SNS-a, i tako otklonio svaku sumnju kakav je stav Srbije o Dodikovim ustupcima. Kovač je stari udbaš visokog ranga, na stalnoj liniji sa vlastima i centrima moći, i nema sumnje da ne bi gostovao kod Marića i kritikovao Dodika da nije imao mig Vučića i Službe!

 

Da se ne bi nagađalo na šta je Dodik pristao, sve sumnje je otklonio Bakir Izetbegović tokom današnjeg gostovanja u emisiji Crta na BHRT, gdje je jasno rekao da nema mandatara Zorana Tegeltije i novog Savjeta ministara bez ANP-a i slanja godišnjeg nacionalnog plana u Brisel! Bakir je danima ćutao o detaljima tajnog pakta sa Dodikom, čak i javno branio Milorada, ali je na kraju pod pritiskom medija, opozicije i Komšića skinuo maske i potvrdio da je Dodik pristao na sve njegove ključne uslove.

 

Maske su pale, a Dodik plaća ceh svog makijavelizma, brojnih datih obećanja, olako dati krupnih riječi i izjava.. Lako je manipulisati, varati i obmanjivati sopstveni pokoreni i napaćeni narod, ali nije se lako poigravati sa velikim. U kakvoj situaciji i problemima je Dodik govori i informacija koju sam dobio iz dobro obavještenih izvora, po kojoj je nervozni Otac nacije bacio svoj telefon poslije poziva iz Moskve… Razlozi su, vjerujem, svima jasni!

Nebojša Vukanović

Related posts

Leave a Comment