AKTUELNOSTI KRIMINAL REGION 

Krvave balkanske milijarde

Kako su Tuđman i Milošević delili plen oko nafte, tako danas hrvatska, srpska i kosovska elita sarađuje za svoje lične interese…

 

Margetić je govoreći o svojoj novoj knjizi “Krvave balkanske milijarde“ istakao da su političke elite posle raspada Jugoslavije međusobno podelile oko 150 milijardi dolara koji su završili u njihovim i privatnim džepovima njihovog bliskog okruženja.

Tako je zapravo, kako Margetić tvrdi, izvršena tajkunizacija Balkana.

On objašnjava kako su Milošević i Tuđman delili plen dok su se Srbi i Hrvati međusobno ubijali.

Margetić kaže da veze političkih elita Beograda i Zagreba nikada nisu pokidane i tvrdi da i danas postoje.

“Nekada su delili naftne interesne, a danas je to ,recimo, promet mesa. Dok se i dalje narodi međusobno gledaju preko nišana, srpske, hrvatske i kosovske političke elite sarađuju i dele plen.

Tako sam došap do papira kako se uvozi meso preko Kosova, onda u Srbiju, iz Srbije se izvozi u Hrvatsku, a odatle dalje u Evropsku uniju. I kako su Tuđman i Milošević svojevremeno delili plen oko nafte, novca i nekretnina koje su nasleđene od SFRJ, danas to tako hrvatska,srpska i kosovska elita čine sarađujući za svoje lične interese s uvozom mesa“ kaže Margetić.

On je dodao da je o svemu tome govorio pred evropskim institucijama i iznosio dokaze, ali da je jasno da postoje interesi da se takve pljačke prećutkuju.

Related posts

Leave a Comment