AKTUELNOSTI KRIMINAL REGION 

Kršenjem ustava i zakona, pravosuđe stavili u funkciju kriminala i kriminalaca

Tegeltija i Bajić, kršenjem Ustava i zakona, pravosuđe RS stavili u funkciju kriminala i kriminalaca; Krivična protiv Davora morbidna provokacija Naručilaca Ubistva, Ubica njegovog sina Davida, Saučesnika u likvidaciji i njihovih zaštitnika iz Režima…

Prvo su Davoru ubili sina, a sada žele da Ubiju i njega!
Ključni problem u BiH, samim tim i u RS, jeste pravosuđe, preciznije djelovanje Visokog sudskog i tužilačkog savjeta, pod čijom je palicom ovaj stub vlasti potpuno stavljen u funkciju kriminala i kriminalaca; Istovremeno, on je, kao takav, direktno usmjeren protiv građana i služi za njihovo disciplinovanje, nikako zaštitu.
Situacija u oba entiteta i na državnom nivou je, kada je pravosuđe u pitanju, identična.
Međunarodna zajednica, koja je uložila ogroman novac u pravosuđe, nijemo posmatra ovaj užasni proces i ne reaguje. Samim tim oni su saučesnici u zločinu koji je počinjen/i dalje traje u ovoj oblasti, a njihovo zatvaranje očiju pred problemom, dokaz je nemoći da se uhvate u koštac sa lokalnim kriminalnim oligarhijama; Istovremeno, to je i dokaz nezainteresovanosti za građane BiH.
Stoga bi Vlade svih zemalja, primarno, EU, trebalo obavijestiti da je novac njihovih građana bačen; Ne uludo – već da bi se u BiH stvorio Pravosudni Zločinački Monstrum, koji “jede” sopstvene građane.
Ključna osoba u procesu pretvaranja Pravosuđa u Zločinačku organizaciju bio je i ostao Milan Tegeltija (nije jedini, ali je najbitniji), predsjednik VSTS, dok je njegov najvjerniji saradnik, kada je Republika Srpska u pitanju, Miodrag Bajić, zamjenik Republičkog javnog tužioca i šef Posebnog odjeljenja za borbu protiv korupcije, organizovanog i najtežih oblika kriminala.

Rušenje Ustava

 
Rušenjem odredbi Ustava RS o radu Republičkog javnog tužilaštva
Tegeltija i Bajić srušili su Republičko javno tužilaštvo, koje postoji samo formalno, a njegovu ulogu u potpunosti je preuzelo Posebno odjeljenje, kojim rukovodi Bajić.
Bajić je, kako sam već pisao, Šef i Republičkog i svih ostalih tužilaštava u RS, dok je Mahmut Švraka, imenovani Republički tužilac, tek figura, veoma zadovoljna platom i činjenicom da ne radi ništa.
Švraka je na tu poziciju došao raznim malverzacijama, koje je sproveo u saradnji sa Tegeltijom i Bajićem, pa zbog toga ne smije da pisne ni riječ (o svemu šire u narednim nastavcima), te je komandnu palicu predao, bez riječi, Bajiću.
Bajić je, jednostavnije rečeno, napravio Privatno Tužilaštvo u Republičkom tužilaštvu, a Švraka je primoran da potpisuje sve što mu narečeni poturi “pod nos” – od raznoraznih adhok Pravilnika (brojne je srušio Ustavni sud), pa do primanja u radni odnos osoba isključivo odanih Glavnom Kontroloru kriminala i kriminalaca, što Bajić jeste.

Zec među Pravosudnim Vukodlacima

 
Tegeltija i Bajić, dva Pravosudna Vukodlaka, ne bi sve ovo mogli napraviti bez logističke podrške iz Ministarstva pravde RS, gdje im je glavni logističar Slobodan Zec, pomoćnik Antona Kasipovića, koji se, kao i obično, vješto izmakao i drugima prepustio sve radnje koje lično ne želi da sprovede u djelo.
Posebno odjeljenje, mimo zakona i Ustava, na svom kolegijumu odlučuje o pritužbama stranaka, o nesprovođenju i obustavi istraga, iako Ustavom i zakonom za te poslove nije ovlašteno, već isključivu nadležnost ima kolegijum Republičkog javnog tužioca, u čijem sastavu su svi republički tužioci.
Međutim, Bajić ih je izbacio iz posla, a sve prigrabio sebi, jer je na taj način omogućio da lično kontroliše sve predmete, sasmim tim o svemu odlučuje, posebno o tome ko će odgovarati zbog kriminala, a ko ne. 
Malo ko odgovara, ali su zato svi pod kontrolom Bajića, koji se može okarakterisati kao Glavni Kontrolor tokova Kriminala i Kriminalaca, koji ih, odreda, snagom institucije, podređuje potrebama Režima.
Suštinski, Republičko javno tužilaštvo ne postoji, već samo samovolja dva čovjeka, preciznije je navesti Nečovjeka, Bajića i Tegeltije.
Njima dvojici niko ništa ne može, iako je opštepoznato njihovo prijateljstvo sa zelenašima, velikim NarkoDilerima, ucjene, iznude, korištenje prostitutki, razbacivanje državnim parama.
Tegeltija i Bajić su stvarni vladari Podzemlja, tako da ono u bukvalnom smislu te riječi i ne postoji, već se institucionalizovalo najviše kroz Pravosudne institucije.
Druge nezakonitosti
Do koje mjere ide samovolja Bajića svjedoči i podatak da Posebno odjeljenje ima svoj JIB, potpuno nezakonito; Da Posebno odjeljenje ima svoj žiro-račun – potpuno nezakonito, a da je sve to dobilo zahvaljujući narečenom Zecu, kao i ćutanju i odobravanju Švrake, ali i ostalih republičkih tužilaca; Oni sve navedeno itekako znaju, ali ćute o tome. Toliko o njihovim karakterima.
Posebno odjeljenje NIJE pravno lice, nije samostalni organ, već je samo odjeljenje u sastavu Republičkog javnog tužilaštva i sve gorenavedeno je kršenje zakona bez presedana. Na koje ćute svi, a Milan Tegeltija nastavlja da dalje jača ovu Pravosudnu hobotnicu, čiji je i sam uvaženi član i jedan od Kumova.

Preoblikovanje Pravosuđa u skladu sa potrebama Zločinačkih organizacija

Sve navedeno dio je šireg procesa preoblikovanja Pravosuđa u cijeloj BiH i oba njena entiteta u skladu sa potrebama Zločinačkih organizacija i taj proces se nezaustavljivo nastavlja.
Mnogo je drastičnih primjera tog hodograma, a jedan od najdrastičnijih je, svakako, Naručena Likvidacija Davida Dragičevića.
Ni sedam mjeseci nakon Ubistva, istraga se nije pomakla sa mrtve tačke, a ni neće, jer PolicijskoPravosudna Hobotnica to ne dozvoljava, niti će dozvoliti dok su u vrhu takozvanog pravosuđa Tegeltija i Bajić, a u vrhu MUP RS Dragan Lukač, Darko Ilić, Darko Ćulum, Nedeljko Lubura…
Svi navedeni, listom, uz Želimira Lepira, Mladena Mitrovića, Dalibora Vreću i druge čine sve kako bi se zaštitili Naručioci Ubistva, Ubice Davida Dragičevića i njihovi saučesnici.
Iako su sve laži koje su u prethodnom periodu izgovorili Lukač, Ćulum i Ilić, Lepir, Vrećo… argumentovano poodavno demantovane, iako su pruženi brojni dokazi, rješenje Ubistva Davida se ne nazire – iz prostog razloga što su naredbodavci Likvidacije među narečenim.
Zato se nazire njihov pokušaj da izazovu novo krvoproliće!
Krivična protiv Davora Dragičevića
Mediji su objavili da je PU Banjaluka podnijela krivičnu prijavu protiv Davora Dragičevića zbog, kako su naveli, sumnje da je izvršio krivično djelo „Napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti“.
„Lice se sumnjiči da je u vremenu od 15. do 17. oktobra 2018. godine prilikom javnog govora na skupu kao i putem društvenih mreža i više portala, uputio ozbiljne prijetnje da će napasti na službena lica Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske“, saopšteno je iz PU Banjaluka. (NN)
Ova krivična je novi pokušaj izazivanja Davora Dragičevića na neki nesmotren potez kako bi ga odstrijelili. Tu nema nikakve dileme, jer da su iz PU Banjaluka bili ovako ažurni, poodavno bi podnijeli krivične prijave protiv Dragana Lukača, koji je javno prijetio iza skupštinske govornice, Darka Ilića, koji je satanizovao Žrtvu Zločina, tužilaca Lepira i Vreće, zbog laži i opstrukcija istrage, brojnih inspektora koji nisu uradili svoj posao tokom istrage ubistva Davida…
Međutim, ni protiv kog od njih nije podnesena krivična prijava, ali protiv Davora Dragičevića jeste.
Zašto? Zato što se PravosudoPolicijska Zločinačka organizacija, nakon pokradenih izbora, ponovo osjeća moćnom i željna je krvi.
Ne podržavam nikakve prijetnje, najoštrije svaku osuđujem, ali ne može za jedne “ni po babu ni po stričevima”, a  za druge “i po babu i po stričevima”.
Najužasnije od svega u cijeloj ovoj priči oko krivične protiv Davora jeste što su je podigli Oni koji prikrivaju Naručioce Ubistva i Ubice njegovog sina Davida.
Prvo su Davoru ubili sina, a sada žele da Ubiju i njega.
Tipično za Neljudske Zvijeri!!!
“Dostignuća”
Među Njima su i Željko Spasojević, načelnik PU Banjaluka, kao i Darko Novković, šef Sektora za krim poslove u PU Banjaluka.
Prije nego podsjetim na “dostignuća” PU Banjaluka 25.03. ove godine, dana kada je izvršena obdukcija tijela Davida Dragičevića, moram istaći da su Mir i Dostojanstvo u traženju Istine oko Naručilaca Ubistva i Ubica Davida Dragičevića, kao i kazne za njih, jedino što PolicijskoPravosudna Zločinačka organizacija ne može izdržati. 
Nasilje je njihovo prirodno stanje, Ubistva takođe; Mir i Dostojanstvo su njihovi najveći neprijatelji, zbog čega i pokušavaju izazvati nove zločine.
Prije nego podsjetim na tekst koji sam objavio (19.09.) šta se sve dešavalo 25.03., na dan obdukcije tijela Davida (i u kojem sam naveo da se čini sve kako bi se “napakovalo” Davoru), naglašavam da su Darko Ilić i Dalibor Vrećo precizno dogovorili sve oko zataškavanja likvidacije upravo 25,03., ali o tome narednih dana opširnije!
Slobodan Vasković

Related posts

Leave a Comment