AKTUELNOSTI KRIMINAL REGION 

Koja je razlika između vas i onih koji udaraju s leđa

Pojedinci iz MUP-a KS glume Halilovićeve advokate i omalovažavaju našu borbu…

 

“Ako niste zataškavali ubistvo, nemojte se sekirati, pustite nadležne da završe posao”…

“Neimenovani junaci, vi koji prkosite materijalnim dokazima..”

Advokat porodica Memić i Dragičević Ifet Feraget oglasio se na Facebook profilu Pravda za Dženana Memića, te poslao poruku pojedincima u MUP-a KS za koje tvrdi da zataškavaju ubistvo Dženana Memića.

Poruku Ferageta prenosimo vam u cijelosti.

“Neimenovani junaci, vi koji prkosite materijalnim dokazima, prije sljedećeg pisma pročitajte moju završnu riječ kao i prvostepnu presudu KS iz čega se vidi na osnovu kojih dokaza se može zaključiti da su pojedini pripadnici MUP KS (i KT KS) pokušali zataškati ubistvo Dženana Memića. Znam da vas boli i krivična prijava podnijeta Tužilaštvu BiH pa je jasno zašto ne potpisujete svoja pisma. Ali ako, pozivajući se na Nobila, tvrdite da je i predmet Ďženan Memić obmana kao i predmet David Dragičević, onda se nemojte sekirati i samo pustite nadležne organe da završe svoj posao. I molim vas ljudski da vašim pamfletima više ne nanosite bol pororodicama Memić i Dragičević jer,vjerujte, ovo boli i sve ostale poštene građane ove napaćene zemlje.”


“Interesantni li su ovi pojedinci iz MUP-a KS, koji šalju nekakve dopise glumeći advokata “profesionalca” Halilovića”, napisala je Arijana.

Policijski komesar Kantona Sarajevo Mevludin Halilović kazao je da je negativna ocjena za njegov rad za 2018. godinu Nezavisnog odbora za izbor i reviziju policijskog komesara Skupštine Kantona Sarajevo, prije svega “sramotna”.

– Razlozi za negativnu ocjenu su neutemeljeni i nema ni jednog razloga za takvo nešto – kazao je Halilović.

U međuvremenu, na Facebooku se oglasila sestra ubijenog Dženana Memića, Arijana, prozvavši pojedince iz MUP-a KS, za koje tvrdi da su poslali dopise braneći Halilovića, omalovaživši usput borbu njene porodice za pravdu.

Njenu objavu prenosimo vam u cijelosti.

“Interesantni li su ovi pojedinci iz MUP-a KS, koji šalju nekakve dopise glumeći advokata, kako kažu “profesionalca” Halilovića, uz to omalovažavaju borbu moga oca, naše porodice, advokata i svih onih koji su uz nas. Iako nemaju običaj da se potpišu, može se naslutiti ko su oni, poslušnici koji štite ubice.
Zaista, ne vrijedi komentarisati napisano… Ali nešto mi nije jasno… Zašto se ne potpišeš “junačino”?! Koja je razlika između tebe i onih koji udaraju s leđa?! Ako ti je savjest čista, potpiši se. Muriz vas javno proziva, zašto se vi krijete? Kukavice!!!”, objavila je Arijana Memić.

Fokus.ba

Related posts

Leave a Comment