AKTUELNOSTI KRIMINAL REGION 

JAMI BRATE BRZO ŠTO VIŠE

Teško je odoliti svemu ovom, bude dobrih ponuda!! Ali okrenimo se i pogledajmo oko sebe i vidjećemo da imamo vrijedne, poštene i zaslužne, koji treba da su temelj našeg društva i naših institucija a ne razni maheri, mini menadžeri, kešeri, tatini sinovi ili ulizice sa “jakim diplomama”…

 

Bosna i Hercegovina je ubjedljivo jedna od najkoruptivnijih zemalja u svijetu. Imamo “Face” (znamo svi ko su ti), koji trguju sa svime, odnosno ko da više. Trenutna garniture (tranzicijski pristup-“jami brzo što više”) je otvorila “tezgu” rasprodaju razno raznih šefovskih ili pomoćničkih pozicija a” vala” i tendera. Svakodnevno dolaze muževi, koje se brinu sa svoje žene i hoće zbog mira u kući da budu velike šefice u agencijama, direkcijama i drugim državnim institucijama. Dolaze i posrednici, koji se pozivaju na velike šefove, da kao ti veliki hoće da vide onog Muju, Peru ili Hrvoja na poziciji pomoćnika ili šefa i da sa tim ne smije biti šale. Nude “sve valute”, nude karijeru a i podršku u naprijednijem “ kako kažu biznisu”. Imamo i eksperte za ugovore i fakture unutar institucija (takozvane mahere), koji imaju riješenje za sve.

Teško je odoliti svemu ovom, bude dobrih ponuda!! Ali okrenimo se i pogledajmo oko sebe i vidjećemo da imamo vrijedne, poštene i zaslužne, koji treba da su temelj našeg društva i naših institucija a ne razni maheri, mini menadžeri, kešeri, tatini sinovi ili ulizice sa “jakim diplomama”.

Inreformator

Related posts

Leave a Comment