AKTUELNOSTI KRIMINAL REGION 

Ja ću pravdu preuzeti u svoje ruke, ako država to ne uradi, ja halaliti i oprostiti neću

Kantonalni sud u Sarajevu donio je u ponedjeljak prvostepenu presudu kojom je oslobodio Ljubu i Bekriju Seferovića, kojima se sudilo za izazivanje saobraćajne nesreće u kojoj je smrtno stradao mladi Dženan Memić.

Tokom izricanja presude rečeno je da se Seferovići oslobađaju svih optužbi, te da Tužilaštvo KS nije dokazalo krivicu. Odmah nakon izricanja presude je zatraženo da se Seferovići puste na slobodu.
Podsjećanja radi, cijelo ovo vrijeme porodica Memić je tvrdila da je njihovog sina ubila potpuno druga osoba, te da se uopće nije radilo o saobraćajnoj nesreći, kako je to nastojalo da dokaže Tužilaštvo KS.
Tim povodom govorio je Muriz Memić, otac Dženana Memića, koji je u suzama dočekao presudu Seferovićima, te je nakon toga rekao da je zadovoljan ovom odlukom Kantonalnog suda u Sarajevu.
Razgovarali smo o samoj presudi, o reakciji Tužilaštva KS i Dalide Burzić nakon presude, te smo Muriza upitali šta će uslijediti u trenutku kada se potvrdi ova prvostepena presuda, što je očekivano.
Razgovarali smo o svim stvarima kroz koje je Memić prošao zajedno sa svojom porodicom tokom ovog suđenja.
U nastavku pogledajte cijeli intervju i reakciju Muriza Memića nakon prvostepene presude Seferovićima u Kantonalnom sudu u Sarajevu.

NAPOMENA : POSLIJE PRIJAVE REŽIMSKIH SLUGA, FEJSBUK JE OBRISAO VIDEO PRILOG. UČITAN JE PONOVO SA IZMJENJENIM NAZIVOM I LINK JE DODAT U ČLANAK. MOGUĆE DA ĆE I DRUGI BITI OBRISAN, PA AKO U NASTAVKU NE VIDITE VIDEO PRILOG, ZNAJTE DA JE PONOVO OBRISAN PO NALOGU MAFIJAŠKOG FAŠISTIČKOG REŽIMA…

 

Source.ba portal

Related posts

Leave a Comment