AKTUELNOSTI KRIMINAL REGION 

IZDALA SI GA I ODVELA U SMRT

Mnogobrojni građani zatražili PRAVDU ZA DŽENANA, sestra UPIRALA PRSTOM u njegovu djevojku…

 

Nekoliko hiljada Sarajlija i stanovnika Bosne i Hercegovine iz ostalih gradova, okupilo se danas ispred Narodnog pozorišta, gdje održan deveti po redu protest porodice Memić iz Sarajeva, koja nastavlja svoju borbu za istinu.

Porodica Memić, u prvom redu otac Muriz, tvrdi da je član njihove porodice, njegov sin Dženan Memić ubijen te da nije stradao u saobaraćajnoj nesreći.

Arijana Memić, sestra Dženana Memića, druga se obratila prisutnima. Ona je naglasila da će se obratiti Dženanovoj djevojci Alisi Mutap.

– Ti si ga izdala i odvela u smrt. Zašto te je pogledao kao da da si monstrum u bolnici, to su tvoje riječi. Zašto Alisa nisi pozvala Hitnu pomoć. Šta si Alisa radila kada se Dženan gušio u vlastitoj krvi. Šta si radila dok je Dženan umirao. Odakle Dženanov telefon kod tvog tate Zije? Zašto Alisa prvo nisi tražila pružanje pomoći Dženana – pitala je Arijana.

Njen govor su svi prisutni ispratili aplauzima. Ubrzo je nastavila.

– Zašto si po izlasku iz bolnice rekla “tata, riješi ovo, zovi svoje ljude”. Zašto si lagala da ti je izuzeta majica na kojoj su bili tragovi krvi. Svi znamo čiji su to tragovi krvi bili. Pitam nadležne zašto nisu uzeli tu majicu kao dokazni materijal? Sjećaš li se Alisa saopštenja za javnost preko portala Klix koji je objavila tvoja porodica? Sjećaš li se dolaska u našu kuću. Sjećaš li se riječi tvoje mame Esme Mutap, koja je tada izjavila “Ne, njih nije udarilo auto, Alisa dobro zna kako je kada udari automobil, njih je neko napao” – nastavila je Arijana Memić.

Ona je nakon toga dodala da “nije ona kao one kukavice koje napadaju s leđa”.

– Sjećaš li se kada si dobila informaciju da je Dženan nešto rekao. Uhapsite Alisu Mutap. Alisa Mutap zna istinu, Alisa Mutap laže. Ona zna ko je ubio Dženana – kazala je Arijana Memić i dodala: “I ja sam dijete Muriza Memića. Ja znam da njegovo srce kuca da će se boriti za pravdu za Dženana, a molim i sve vas da se probudite i da stanete uz njega”.

– Ovo treba biti borba svih nas – naglasila je, između ostalog, Arijana Memić, sestra Dženana Memića.

Podsjećanja radi, Dženan Memić je stradao 8. februara 2016, dok je s djevojkom Alisom Mutap šetao Velikom alejom na sarajevskoj Ilidži. Memić je sedam dana kasnije preminuo 15. februara na KCUS-u.

Ljubo i Bekrija Seferović, otac i sin, sami su se prijavili policiji i rekli da su skrivili saobraćajnu nesreću te da je tako Dženan stradao. Poslije su na sudu rekli kako nisu krivi, a porodica Memić tvrdi da je mladić ubijen.

Seferovići su prije dva mjeseca na Kantonalnom sudu u Sarajevu oslobođeni krivice, a porodica još ukazuje na, kako tvrde, brojne nepravilnosti u ovom slučaju.

Porodica još traga za istinom o tome kako je njihov sin stradao te su, zbog toga, organizovali i današnji protest na koji je ponovo stigao veliki broj Sarajlija i građana iz drugih gradova Bosne i Hercegovine, piše radiosarajevo.ba.

Srpskainfo.com

Related posts

Leave a Comment