AKTUELNOSTI REGION 

IZAĐITE ZLOČINCI

Davor Dragičević i članovi grupe Pravda za Davida došli su večeras, nakon redovnog okupljanja u 18 časova na Trgu Krajine, pred Narodnu skupštinu RS gdje je u toku posebna sjednica na kojoj se bira nova Vlada RS.

 

Nakon što je ranije tokom dana dao izjavu u Okružnom javnom tužilaštvu u Prijedoru koje protiv njega vodi istragu u slučaju ugrožavanja bezbjednosti službenicima MUP-a RS, Davor Dragičević došao je na Trg Krajine u Banjaluci gdje se kratko obratio okupljenim građanima, a potom se mirno i dostojanstveno, u znak protesta jer je za novog ministra unutrašnjih poslova predložen ministar koji je i do sad obavljao tu funkciju Dragan Lukač, uputio ka Narodnoj skupštini RS gdje ga je dočekalo preko 50 policajaca i pripadnika specijalne policije.

„Lukaču, ubico! Ajde budi frajer! Ajde frajeru izađi! Ajde ovamo na mene! 07. 04. zapamtite, zapamtite! Ubili ste mi dijete! Znate svi ko je Lukač Dragan, svi znate!“

Svoju podršku i 267. dan, uprkos hladnom vremenu, pružilo je nekoliko stotina građana okupljenih u grupu „Pravda za Davida“.

I oni su takođe imali šta da kažu.

„Ja sam odrasla ovdje! I otac i majka i baba i deda! U Banjaluci! Pravite od Banjaluke mafijaški grad! Sram vas bilo!“, uzvikivala je članica grupe „Pravda za Davida“.

Građani su, kao i Davor, pred zgradom NSRS poručili da od svoje borbe neće odustati, te da se ne boje nikoga i ničega.

Okupljenima se pridružilo i nekoliko poslanika opozicije u NSRS, među kojima su Draško Stanivuković, Nebojša Vukanović i Jelena Trivić.

Okupljeni pjevaju pjesmu “Klinac u getu” i prozivaju Dragana Čavića riječima “Gdje si izdajico”.

BNTV

Related posts

Leave a Comment