NOVOSTI 

HOĆEMO LI PROGLEDATI ?

Hoćemo li progledati ?

 

Više od 20 godina postojeće elite produkuju krizu, samo sa jednim jedinim ciljem, svog sramotnog bogaćenja. Ne radi se tu vše o desetinama, već o stotinama milijona maraka bjesomučne PLJAČKE!

Udaraju samo u svoje nacionalne bubnjeve i doboše. Opet iz samo jednog razloga. Kako prikriti sav kriminal i pljačku. Tu nije kraj. Oni će nastaviti jer im je malo. Sve će učiniti da tako bude, ako treba i proizvesti rat. A tada će pobjeći u svoje vile koje su obezbjedili po cijelom svijetu. I svoje bankovne račune, naravno.

Hoćemo li im to dozvoliti. Samo je na nama, ne na njima.

Njihova ljubav prema vlastitoj naciji i vjeri je LAŽNA! Jer nemaju poštovanja prema drugima. Nema ljubavi bez poštovanja. Ispravno je voljeti svoje, uz uslov poštivanja drugog. Sve ostalo je laž i licemjerje.

Po dejtonskom sporazumu ovo je država dva ravnopravna entiteta i tri konstitutivna naroda na cijelom teritotoriju. Svi brane dejton kad je to u njihovom interesu, u suprotnom mijenjali bi ga. Mi drugog sporazuma nemamo. Kakav je takav je, to nam jedini oslonac i temelj stabilnosti i mira. Bez dejtonskog sporazuma i uz postojeće političke elite moguća su samo dva scenarija: 1. daljne nazadovanje i još veća bijeda i 2. rat. Trećeg nema ili ipak ima !

Ne želim obrazlagati konkretne slučajeve, kao što su sad revizija, referendum ili treći entitet. To znamo jer je svježe. Sjećamo li se nečega što je bilo prije 3, 5, 10 ili 15 godina. NE. Sve je to isto samo da se ne progovori o pravim temama, Kako živjeti bolje. Ćuti narode, ne talasaj dok mi trpamo u džepove !

Jedini način da se onemoguće dva scenarija koja sam naveo su korijenite promjene. Potrebni su novi ljudi i nove zdrave ideje. Moramo postojeće političke elite bukvalno maknuti i poslati ih u ropotarnicu istorije. Prije toga u zatvor.

Bilić Željko – POKRET TREĆI BLOK

Related posts

Leave a Comment