`Heroj` u ratu, `heroj` i u miru

Sigurno već znate da je zakonom, odavno kažnjivo, proizvoditi neovlašteno, narkotike, odnosno opojna sredstva, prometovati i trgovati sa njima. Takođe je kažnjiva i neovlaštena proizvodnja i promet oružja i minsko eksplozivnih sredstava i za to počinioci mogu dobiti dugogodišnje zatvorske kazne…

Ali u ovdašnjem režimu, smatraju da je to već odavno prevaziđeno i spremaju se da uvedu nove kazne.

“Zabranjena je neovlaštena proizvodnja i promet kamera te naravno, zabranjeno pravljenje fotografija i video snimaka.”

Ono, istina, oni navodno žele samo zabraniti snimanje policije, prilikom kakvih službenih dužnosti, kao što je recimo pljačka transportnog vozila banke na autoputu, dilovanje narkotika na ulicama zelenašenje, premlaćivanje nemoćnih staraca na ulicama ili samo kakva nevina prijetnja guranjem niz stepenice ili bacanjem u kanal.

Ali i pored najbolje volje i planova uvijek može doći do nesporazuma te tako recimo jedan običan igrač u kladionici želeći da uslika dobitni tiket mobilnim telefonom, nehotice zahvati patrolu “marice” za susjednim stolom, koja je tu praktično postala inventar kladionice i iz nje izlazi samo kada treba da preda smjenu.

Ne mora to čak ni biti namjera da se slika listić, nego jedno obično javljanje ženi da će uskoro doći kući, za par sati i u trenutku kada ga vadi, (mislim na mobilni) pripadnici patrole policije prekoputa to mogu shvatiti kao pripremu za upotrebu nedozvoljenog oružja, odnosno oruđa i primijeniti zakon, odnosno uhapsiti teroristu prije nego što izvrši krivično djelo.

Ali da ne gledamo sad u sitnice, jer ako već policija neće da istražuje brojna ubistva, pljačke milijardi evra, falsifikovanje diploma, nelegalne tendere i krađe iz budžeta, neka bar sebi nađu kakvog posla da se ne dosađuju.

MOŽDA ĆE MAFIJAŠKI REŽIM PRIVREMENO I IZGLASATI NOVE ZAKONE DA BI ZAŠTITIO ZLOČINCE U SVOJIM REDOVIMA. ALI TO IM NEĆE POMOĆI A NA NJIHOVU ŽALOST, POSTOJE OD RANIJE NEKI SNIMCI KOJI ĆE IH ODVESTI NA ROBIJU…

Related posts

Leave a Comment