AKTUELNOSTI KRIMINAL REGION 

Građana sve više na slobodnoj teritoriji

Građana koji podržavaju grupu Pravda za Davida sve je više na Trgu Krajine u Banjaluci. Traže samo jedno, kao i prije sedam mjeseci, istinu u pravdu za ubijenog Davida Dragičevića.

 

Davor Dragičević je poručio da svakog dana saznaje nove detalje u vezi sa brutalnim ubistvom svog sina, a jedno od njih je i da mu je srce kucalo dok su ga, kako kaže, polagali u rijeku Crkvenu kako bi montirali samoubistvo.

“Čekam i dočekam, proradila savjest pojedinima. Pitam Lukača i Vreću šta je imao u džepovima. Što mi više stojimo ovdje. 25 – og je fino čovjek rekao da mi je dijete ubijeno na brutalan način. Znam i da mu je srce kucalo dok su ga polagali u rijeku Crkvenu”, rekao je Davor Dragičević, otac ubijenog Davida.

“Dajte ljudi da ih skinemo, izađimo i riješimo ovo već jednom. Šta ćemo reći našoj djeci. Dajte da uradimo ono što naši roditzelji nisu uspjeli za nas”, poručio je Ozren Perduv iz grupe Pravda za Davida.

Nakon održavanja osnivačke skupštine, grupa Pravda za Davida će najvjerovatnije biti registrovana kao udruženje građana u Minitstarstvu pravde Bosne i Hercegovine.

“Mislili ste da ćete kao Osmanlije vladati 500 godina. E pa nećete, jer je sada narod osviješćen. Nismo pokorni”, poručila je Daniela Ratešić – Došen iz grupe Pravda za Davida.

Na Trg Krajine u Banjaluci stigli su predsjednik SDS- a Vukota Govedarica, predsjednik PDP-a Branislav Borenović, kao i drugi predstavnici opozicije.

Prema saznanjima pojedinih medija, u slučaju ubistva Davida Dragičevića zatraženo je izuzeće tužioca Dalibora Vreće. To je zatražio Slobodan Perić, advokat kriminalističkog tehničara Policijske uprave Banjaluka Mikice Marijanca , optuženog za sprečavanje dokazivanja u istrazi ubistva Davida Dragičevića. O zahtjevu advokata raspravljaće kolegijum tužilaca Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka i donijeti odluku da li će Vrećo biti izuzet sa slučaja.

 

BNTV

Related posts

Leave a Comment