AKTUELNOSTI REGION 

AL ČOVJEK NAPISA TEKST, SVE ISTINA 100 %

Milorad Dodik – Razjedinitelj i satrap srpskog naroda u Republici Srpskoj…

Dijeljenje naroda u Republici Srpskoj počelo je još prije dvadeset godina, kada su Milorad Dodik, Biljana Plavšić i Dragan Lukač izvršili državni udar, uperili srpske cijevi u Srbe i kada je prolivena prva srpska krv; Srbinu od strane Srbina.
Tada su mi u glavi bubnjale riječi Radovana Karadžića, koje sam lično čuo, svojim ušima iz njegovih usta: „Napraviću srpsku državu sa ove strane Drine, a da Srbin Srbinu krv proliti neće“!
Radovan je lako mogao tada da izvede kontraudar, ima je snage, imao je narod uz sebe, imao je oružje… ali je regovao žestotko protiv svih onih koji su to i pomislili. Samo je rekao jedno: „Neka narod odluči, narod je uvijek u pravu.“
U prvoj fazi podjela među Srbe uvođena je stidljivo. Patriotski kadrovi su smjenjivani, a dovođeni su crveni poslušnici. Rajko Vasić preuzeo je informisanje u RS, uvedena je cenzura, gašeni su predajnici neposlušnim studijima RTRS-a, uključujući i tada centralni studio na Palama.
Milorad Dodik sačinio je spiskove „Srba za odstrijel“ i dostavio ih Visokom predstavniku, ovaj NATO-u i međunarodnim tužiocima. Počela je sječa knježev.
Preko stotinu najviđenijih Srba, „s glave, rekao bi narod“ izloženo je varvarskom progonu međunarodne zajednice. Do tada u novijoj istoriji nezapamćen. Viđeni Srbi su hapšeni kao kad kauboji stoku hvataju konopcima, pred njihovom djecom, pred ženama, majkama, očevima… upadali su vojnici novog svjetskog poretka u srpske kuće, prebijali Starovlahe čineći ih trajnim invalidima, ubijali Abazoviće u Rogatici, trenera karatea Gagovića kod Foče, srpkog komandanta Simu Drljaču kod Prijedora… kad im ni to nije bilo dovoljno u obezglavljivanju srpskog naroda, naveli su Srbe da ubijaju Srbe. Dragan Andan i Dragan Lukač osmislili su akciju, upali su u kuću Lukića u Višegradu, u cik zore, dok su čeljad još spavala, i hladnokrvo su ubili Novicu Lukića. Svi koji su ga poznavali reći će vam da je bio jagnje od čovjeka, grdnoj rani da ra priviješ, porodičan čovjek, injženjer, osebi prisebi, nikad ni mrava zgazio nije. Ubili su ga iz bijesa što nikako nisu mogli da se dokopaju njegovog brata Milana Lukića. Srbi su ga ubili i ko misli da će to ikad biti zaboravljeno grdno se vara.

Milorad Dodik u Republiku Srspku uveo je strašnu diskriminaciju i negativnu selekciju kadra. Na sve moguće načine ljude je prisiljavao da se učlane u SNSD.

Smjenjivani su sa direktorskih, a onda i bilo kakvih drugih pozicija i na kraju su ustavljani bez posla. Nije važno šta znaš raditi, nije važno koliko si stručan, nije važno koliko si sposoban, nije važno kakve ljudske kvalitete imaš… uzmi crvenu knjižicu i odmah ćeš moći biti direktor. A sa funkcije direktora najvažniji posao ti je da vršiš pritisak na zaposlene da se učlanjuju u SNSD i izvlačiš pare za predizborne kampanje crvene stranke. Ako li ne izvučeš dovoljno para za potrebe stranke, letiš sa direktorskog mjesta, kao što je nedavno Mile Lakić sa mjesta direktora HE Višegrad, fabrike para koje stvara Drina tekući preko turbina. Iako bivši predsjednik OO SNSD Višegrad Lakić je smijenjen jer se usprotivio Dodiku i rekao mu da neće izvući tih 3 miliona KM iz elektrane za izbore 2018-e godine. Na mjesto direktora ovog privrednog giganta i fabrike para koja može izdržavati cijeli region doveden je neki slino sa kupovnim fakultetom završenim u Višegradu, koji više tamo i ne postoji. Mali Balo ne zna ni pertle sebi pošteno zavezati, ali će potpisati sve što mu se pod nos poturi, a poturiće mu se da je 3 miliona KM potrošeno za saniranje oštećenja na brani, a novac će biti upotrijebljen za kampanju SNSD-a 2018-e godine.
Sve ono najlošije u srpskom narodu, što tuđom glavom misli i tuđim zubima hljeb jede isplivalo je na površinu, sve su to danas direktori, ministri, pomoćnici ministara.. a ono što imalo svojom glavom misli, što ima časti i ponosa da misli i javno kaže šta misli, progoni se svakodnevno, ostavlja bez posla, povaljuje se na zemlju, valja u prašinu, a onda se izvadi ona stvar i zapišava po njemu, dok dole leži povaljeno od crvenog šljama. I najradije bi se poslalo pod zemlju.

Sve to što ne misli kao Milorad Dodik.
Srpski narod u Republici Srpskoj je podijeljen, pocijepan, ponižen… na čelu su mu najgori, najbolji su u kalu i u prašini, a sve to uradio je Milorad Dodik da bi imao moć, vlast i bogatsvo. Teško je pametnoga ubijedida radi to što oni rade.
Negativnom selekcijom uspio je Milorad to da je sav srspki šljam u Republici Srpskoj egzistencijalno zbrinut , zaposlen i na funkcijama, ali i osviješćen da kriterijumima kvaliteta nikad ne bi bili tu gdje jesu, i da ovdje ostati mogu boreći se jedino da pobijedi Milorad Dodik i SNSD.I sve će učiniti za taj cilj. Svi resursi Republike Srpske u rukama su takvih ljudi. Svi, svi, svi, svi… ama bap svi naši resursi u njihovim su rukama.
Ono što valja u Republici Srpskoj, što vrijedi, što nešto zna i umije, što smije, što misliti zna i ima hrabrosti da kaže šta misli, živi u svakodnevnom strahu da će ga ovi prvi ostaviti bez posla i da će mu djeca biti gladna.
Zadnja kola prošla su mimio prva i sve se radi da tako i ostane.
Oooo pleme moje, o braćo Srbi, o saborci moji izginuli i preživjeli, što krv proljevasmo za slobodu roda svoga, zar smo se za ovo borili, zar je ovo ta Republike Srspska sa čijim imenom na usnama smo ginuli!!!!
Zar ne vidite da nas je Milorad Dodik raspolutio i sludio, međusobno zavadio pa brat sa bratom ne govori, zar mi koji se u ljutim bojevima nismo bojali za svj život, zar da se danas bojimo ratnog profitera, i zar nije dosta 15 godina njegovog bogaćenja i bahaćenja, a našeg ponižavanja i omalovažavanja, zar ste za to da tako ostane i ubuduće, zar nemate hrabrosti da se tome suprotstavimo.
Milorad Dodik nas je razjedinio, osiromašio, ponizio,međusobno zavadio, a on se obogatio, zar to ne vidite?
Zar nemate svoje glave, zar nemamo svoje glave da njima mislimo, a i šta će nam ako nemamo ništa drugo osim puste glave na ramenu, ako nam je Milorad Dodik sve uzeo samo bijedne živote ostavio, zar imamo mi više šta ta izgubiti? Šta, šta je to što mi još možemo izgubiti, sve što smo imali i što je vrijedilo izgubili smo, oteo nam je Milorad Dodik!
Republika Srpska pod Miloradom Dodikom nije naša majka, nije nam čak ni maćeha, to je tek Dodikova ljubavnica koju on je*e kad hoće, kako hoće i koliko hoće! A skupa sa njim i nas sve.
Zar ne znate da mi njemu možemo uzeti sve i poslati ga tamo gdje je onakvima mjesto!!!

Related posts

Leave a Comment