AKTUELNOSTI KRIMINAL REGION 

ZLOČINCI PROTJERUJU I ŽIVE I MRTVE

“Vodim ga tamo gdje je porodica”…

 

Suzana Radanović, majka ubijenog Davida Dragičevića, koja je 5. januara napustila BiH, danas se vratila u Banja Luku, te je večeras u hramu Hrista Spasitelja u Banjoj Luci ponovo zapalila svijeće za svog sina.

 

Ona je izjavila novinarima da je došla u Banja Luku radi ekshumacije svog sina koja je najavljena 12. marta, radi prenošenja njegovih posmrtnih ostataka u Austriji gdje živi njegova porodica.

“Ja ovdje više nemam namjeru da se vraćam. Oca su mu protjerali. Kome da ga ostavim? Ubicama? Da mu ide na grob, da slave? Vodim ga tamo gdje mu je porodica, da on nađe svoj mir, prvo on, pa onda mi”, kazala je Radanović.

Istakla je da u Banjoj Luci više ništa ne može učiniti, te da će borbu za pravdu za Davida i svu djecu BiH nastaviti u Beču

“Ovo više nije pitanje Davida već svih ljudi u RS, u ovoj državi. Ovo je borba za svakog čovjeka za svakog roditelja i za svako dijete. Ubsitvom Davida se puno toga pokazalo, samo slijep čovjek ne vidi kakav nam je sistem i kako je trula država”, rekla je Radanović.

Navela je da je u kontaktu sa Davorom Dragičevićem, ali da ne može da govori o njegovim planovima. Naglasila je da mu je u interesu da se dođe do pravde za Davida.

Klix

Related posts

Leave a Comment