AKTUELNOSTI KRIMINAL REGION 

ZEMLJA PLJAČKE, ZLOČINA, KRIMINALA, KORUPCIJE I ŠMRKANJA

Izvještaj CIA blago napisan…

Centralna obavještajna agencija objavila je da BiH sve više postaje tranzitna tačka za prevoz heroina u Zapadnu Evropu. Ekspert za bezbjednost Darko Trifunović smatra da je izvještaj napisan u blagoj formi, te da je stanje u zemlji mnogo teže.

U izvještaju objavljenom na zvaničnoj internet stranici CIA navodi se da je BiH jedna od glavnih ruta za prevoz heroina u Zapadnu Evropu, a da je zastupljeno i pranje novca zbog ekonomije koja je bazirana na gotovom novcu.

Prema mišljenu Darka Trifunovića, eksperta za bezbjednost, BiH više nije tranzitna stanica za heroin, već zaustavna stanica. U prilog tome ide činjenica, kaže on, da djeca koriste opijate po srednjim školama.

U izvještaju CIA se kao slabosti navode i slabo pravosuđe, te korupcija, a BiH se suočava i sa problemom nezaposlenosti, loše ekonomije, negativne stope nataliteta. Treba se dobro zapitati u kom pravcu ova država ide, kaže Trifunović.

Ovakvo stanje odgovara nesposobnim političkim nomenklaturama koje u dužem vremenskom periodu ne mogu da daju nijedno rješenje, ističe Trifunović.

“Sistemski se nastavlja pljačka države. Uzmite u obzir da je Republika Srpska 2006. imala 2 milijarde maraka plus u budžetu, da je bio smanjen spoljni dug Republike Srpske i uzmite parametre na današnji dan i vidjećete da u ekonomiji, politici, čak i bezbjednosti država se pretvorila u nekog monstruma”.

Trenutno se ne vidi izlaz iz ovog mraka iz kojeg će ljudi željeti sve više da odu, zaključuje Trifunović.

BN TV

Related posts

Leave a Comment