Zavladala je diktatura režima koji smatra da oni koji dobiju – pokradu izbore, država postaje njihovo apsolutno vlasništvo

STANJE JE POTPUNO ISTO U OBA ENTITETA, TAKO DA SE GRAĐANI TREBAJU DOBRO ZAMISLITI I RAZMISLITI O SARADNJI, UMJESTO MRŽNJE KOJU IM SERVIRA REŽIMSKA MAFIJA (KOMENTAR PORTALA)…


Veterani odbrambeno otadžbinskog rata Republike Srpske…

Ovih dana imamo priliku da vidimo da je prema svima onima koji nisu glasali za SNSD pocelo drakonsko kaznjavanje svih onih koji su na proteklim izborima mislili drugacije i svoj glas dali nekoj drugoj politickoj partiji.

Onako kako se lider SNSD-a ponasa prema vrhu gubitnickih politickih partija tako su pocele da se ponasaju i vlasti na lokalnim nivoima prema gradjanima za koje se zna i na koje se sumnja da nisu podrzali pobjednicku partiju i otvoreno ih kaznjavaju, diskriminisu i uskracuju njihova zagarantovana gradjanska prava.

Postali su gradjani drugog reda upisani u crnu knjigu do sledecih izbora kada ce im pruziti sansu ili primorati da se poprave.
Republikom Srpskom zavladala je diktatura rezima koji smatra da oni koji dobiju izbore Republika Srpska postaje njihovo apsolutno vlasnistvo tj. pobjednicke partije i njenih clanova a svi ostali gradjani su gradjani drugog reda kojima se mogu poigravati i oduzeli sva prava kojima raspolazu na Republiku Srpsku i normalan zivot.
Koga to vlast omalovazava a koga favorizuje stvarajuci mrznju i nezadovoljsto kao i nove podjele gradjana izmedju kojih je i onako napravjen prevelik jaz srpske nesloge i bratske netrpeljivosti.
Pitam se da li su svjesni cije je zaista istinsko vlasnistvo Republika Srpska ili se prave nemusti i to zaboravljaju jer oni cija je cute i posmatraju sta prave od nje i njenog naroda.

Kada smo je stvarali nismo je stvarali za SNSD , SDS,DNS,PDP niti za bilo koju politicku partiju i njene clanove,stvarali smo je jednako za sve gradjane Republike Srpske koja ce biti zajednicko vlasnistvo njenog naroda u kojima ce svi biti zasticeni i svi imati jadnaka prava.
Da smo razmisljali i ponasali se kao oni onda bi se te politicke partije i oni koj provode tako otvorenu segregaciju trebali zapitati gdje bi sada bilo njihovo mjesto a bilo bi vjerovatno daleko iza nasih prava i daleko iza nasih ledja jer su daleko bili iza nas kada smo stvarali Republiku Srpsku.
Trebamo se zapitati da li smo im dali previse od onog sto je nase i gdje je granica njihove nezajazljivosti i ovako diskriminatorskog ponasanja prema borcima i gradjanima Republike Srpske.

Porucujemo im neka ratne igre vode izmedju lidera i vrhova politickih partija koje su svojim politikama dovele do ovakvo usijanog stanja i netrpoljivosti a one koji su najmanje krivi za ovako lose stanje i neslogu postede, zastite i ne produblju jaz nezadovoljstva i mrznje.
Ako vlast zeli da je narod postuje, pomaze i stiti onda to isto vlast treba da cini prema narodu.
Samo tako mozemo naprijed.

Risto Jeftić

Related posts

Leave a Comment