AKTUELNOSTI KRIMINAL REGION 

Zaustavite bezvlašće

Nekoliko hiljada građana večeras se okupilo na Trgu Krajine u Banjaluci na skupu “Pravda za svu djecu”, četvrtom masovnom skupu u organizaciji grupe “Pravda za Davida”…

BILO JE TO 241. okupljanje građani i grupa “Pravda za Davida” zatražili su od potpisnica Dejtonskog mirovnog sporazuma da zaustave bezvlašće jer “žele da imaju pravnu državu gdje će svi biti jednaki”…

“Neće postojati ni država ni institucije, ne bude li pravde za moju dušu, za moje oči, osmijeh…”, rekao je Davor Dragičević.

On i dalje za nerazjašnjeno ubistvo svog sina optužuje vrh MUP-a RS i entitetske vlasti.

“Dosta je državo, i previše. Svakom zlu, svakoj pošasti, dođe kraj, a i vama će”, poručio je Dragičević.

Držeći fotografiju sina rekao je: “Ovo je moje dijete. Ovo je Teodorin brat, ovo je Suzanin sin! Ovo je bila moja duša koju ste mi iščupali!”.

“Na vama je, međunarodna zajednico, da reagujete, ako nećete – mi nastavljamo borbu, ali sami, bez vas. Dosta je suza majčinih, očevih i suza sestara. Zbog čega? Zbog geta, zbog korumpiranih političara, tajkuna i ubica djece”, kazao je Dragičević.

Naglasio je da se ovaj slučaj više nikad ne može zaustaviti.

“Grupu, udruženje Pravda za Davida nikad ne možete zaustaviti, džaba vam vaši novci, vaše sve”, rekao je Davor Dragičević.

Predstavnici Grupe “Pravda za Davida” okupljenim građanima pročitali su ljudska prava definisana aneksom šest Dejtonskog mirovnog sporazuma. Osim toga, grupa mladih podsjetila je na nerazjašnjene smrti nekoliko mladih u BiH.

David Dragičević nestao je u noći 18. marta, a njegovo tijelo pronađeno je šest dana kasnije na ušću Crkvene u Vrbas. Nekoliko mjeseci nakon smrti Okružno tužilaštvo u Banjaluci ovaj slučaj okarakterisalo je kao ubistvo, ali nisu otkriveni počinioci…

Ibalkan.net

Related posts

Leave a Comment