AKTUELNOSTI KRIMINAL REGION 

ZAUSTAVIMO TERORIZAM POLICIJE I REŽIMA NAD NARODOM

Odgođeno suđenje članovima grupe Pravda za Davida…

 

Suđenje za 24 osobe, većinom članova neformalne grupe građan Pravda za Davida koji su u decembru prošle godine protestovali ispred Parlamenta Srpske nakon ponovnog reizbora Dragana Lukača za ministra, odgođeno je zbog nedostavljanja dokaza od strane MUP-a RS.

Iz grupe poručuju da se oni tereti za nezakonito okupljanje i remećenje javnog reda i mira što nije tačno jer je to bilo spontano okupljanje ali naš Zakon o okupljanju to ne prepoznaje. Za sada se ne zna kada će biti naredno ročište.

“Ono na šta su advokati i ukazali i zatražili od MUP-a da prestane sa praksom nedostavljanja dokaza na šta su nam odgovorili da se možemo obratiti sudu a sudinica je rekla da oni nisu pošta i da ne namjeravaju da kopiraju cd-ove kao dokazni materijal već da to treba mup uraditi, što je najgore policija je svjesna šta čini tako da će tek u narednom period da dostave dokaze i tek kad odbrana uvidi dokaze tek onda se stvaraju uslovi da otpočne jedno normalno i fer suđenje“, kaže Ozren Perduv, grupa Pravda za Davida.

Među optuženima koji su se pojavili na suđenje bili su i narodni poslanici Nebojša Vukanović i Draško Stanivuković koji su rekli da su samo podržali svoj narod.

„Ovaj sudski proces koji se vodi je jedan u nizu paradoksalnih procesa umjesto da se istražuje ko je ubio Davida i ostala neistražena ubistva sada se ovdje procesuiraju ljudi koj traže istinu i pravdu i koji nisu pravili nikakve nerede nego su imali mirne proteste kojima su vršili pritisak na institucije da rade svoj posao“, kaže Nebojša Vukanović, poslanik SDS-a u NSRS.

Isped banjalučkog Osnovog suda jutros su se okupili članovi grupe “Pravda za Davida”, koji su nosili transparente na kojima piše :”Zaštitite nas”, “Pomozite nam”, “Zaustavite represiju policije nad svima nama”…, kao i fotografije Davida Dragičevića.

BNTV

Related posts

Leave a Comment