AKTUELNOSTI KRIMINAL REGION 

Zaprepašten epilogom afere `potkivanje` i zabrinut zbog uvođenja poreza na šišu

Bosanski Bukvalista – povrememo i kad se za tim ukaže potreba – sedmično će secirati sve bitne aktivnosti naših političara koji nas predstavljaju pred međunarodnom zajednicom i čine sve u ispunjavanju svog prioritetnog vanjskopolitičkog cilja – priključenja Evropskoj uniji do 2068. godine

 

Petak, 31. maj

Iz hidrometeorološkog zavoda najavili nove padavine preko vikenda i pozvali građane da lajkuju njihovu stranicu na Facebooku.

 

U međuvremenu, Federalna televizija za svoje gledaoce najavljuje izbacivanje prognoze vremena za BiH i najavljuje uvođenje prognoze vremena za Njemačku, Austriju i zemlje Beneluxa.

 

Subota, 1. Juni

U Bileći svečano otkriven spomenik poznatom srpskom antifašisti Draži Mihailoviću, jednom od najvećih boraca za ljudska prava i bratstvo-jedinstvo na ovim prostorima.

Njegova borba je inspirisala i kasnije bila uzor mnogim svjetskim državnicima, velikim demokratama svoga vremena, kao što su Pol Pot, Nicolae Ceausescu, Slobodan Milošević, Aleksander Lukašenko, Viktor Orban, Mile Dodik i mnogi drugi… Očekuje se da će otkrivanje spomenika Mihailoviću doprinjeti inače već sjajnim dobrosusjedskim odnosima u Bosni i Hercegovini.

 

Nedjelja, 2. Juni

Rukometaši Vardara postali šampioni Evrope i time oduševili cjelokupnu rukometnu javnost koja je u velikom broju navijala za ovu simpatičnu ekipu sastavljenu od Sjevernomakedonaca i jednog stranca koji je slučajno zalutao u šampionsku momčad.

Uskoro se očekuje početak pregovora između Zaeva i Ciprasa o nazivu titule. U opciji su dva imena, Sjeverni Vardar evropski šampion ili Vardar sjevernoevropski šampion.

 

Ponedjeljak, 3. juni

Odbijen zahtjev za disciplinskom odgovornošću Milana Tegeltije u aferi “potkivanje dorata”, jer je nakon istrage utvrđeno da je na spornom snimku ustvari bio dvojnik Milana Tegeltije, nekadašnji tuski asker, inače plaćenik Soroša kojeg su vrbovali britanski obavještajci, ali je on zapravo bio kontraobavještajac CIA prije nego što je pao pod iranski utjecaj, a sve kako bi na kraju smijenili ovog prepoštenog srpskog kadra.

Detaljnom istragom utvrđeno da je u vrijeme nastanka famoznog snimka pravi Milan Tegeltija jahao slona na Tajlandu.

 

Utorak, 4. juni

Urednik FACE televizije Senad Hadžifejzović, inače javnosti ponzat kao vlasnik medija koji novinare isplaćuje kiflama iz pekare kojoj duguje pare, pozvao Huseina efendiju Kavazovića na TV duel kako bi svima dokazao da je on veći musliman od reisa.

Očekuje se da će emisija oboriti rekorde gledanosti na ovim prostorima, a u slučaju da efendija Kavazović odbije da gostuje u emisiji, Hadžifejzović će da podnese kandidaturu za novog reisa u BiH.

 

Srijeda, 5. juni

Bakir Izetbegović i Redžep Tajip Erdogan razgovarali telefonom te tom prilikom razmijenili čestitke za Bajram i ubrzo morali da prekinu jer je Bakiru istek’o kredit.

U Velikoj Kladuši došlo do masovne tuče migranata nakon što je jedan drugog nazvao četnikom, a ovaj mu uzvratio da je ustaša.

 

Četvrtak, 6. Juni

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik susreo se s ministrom vanjskih poslova Ruske Federacije Sergejom Lavrovom prilikom čega mu se hvalio veleljepnim spomenikom Draži Mihailoviću i požalio se što Ana Brnabić nije i njega nazvala čovjekom iz šume.

Nakon nekoliko sedmica apstinencije, Valentin Inzko izrazio zabrinutost zbog najavljenog uvodjenja poreza na šišu i zaprepaštenje odlukom komisije VSTV-a da Tegeltija za potkivanje nije ništa kriv života im.

Nedžis HALILOVIĆ

Related posts

Leave a Comment