AKTUELNOSTI KRIMINAL REGION 

Vozač premijera Viškovića pucao na redare moto-skupa

Nisu bahati i osioni samo vlastodršci, već su bahati i njeni najbliži saradnici…

 

Prije dvije večeri došlo je do pucnjave u Bratuncu, u kojoj na sreću niko nije povrijeđen. Prema mojim saznanjima, do pucnjave je došlo na moto-skupu  koji se održava u Bratuncu, na Rajskoj plaži.

Prema mojim saznanjima, koje su mi potvrđene od članova moto-kluba iz Bratunca, u noći između petka, 16-og i subote 17-og avgusta, pripadnik SAJ-a je htio vozilom na silu da uđe na moto-kamp a kada mu to nisu dozvolili redari, pucao je na njih iz službenog pištolja. Nezvanično, radi se o Milošu Jovanoviću, vozaču premijera Radovana Viškovića i pripadniku Specijalne antiterorističke jedinice MUP-a Srpske.

 

Prema informacijama koje sam dobio iz Bratunca, Jovanović je na silu pokušao da uđe vozilom u kamp, iako nije član moto-kluba a kada mu to nisu dozvolili redari pucao je iz službenog pištolja u njihovom pravcu nakon kraće rasprave, a potom se udaljio se sa mjesta pucnjave. Na sreću niko nije povrijeđen a o svemu je obavještena policija.

 

Da skandal bude veći, policajci iz Bratunca, po naređenju pretpostavljenih, pokušali su zataškati slučaj, ali su organizatori insistirali da se izvrši uviđaj i tužilac je došao na lice mjesta!?

U policiji pokušavaju sve da incident sakriju od novinara i očiju javnosti, zataškaju i napišu prekršajnu prijavu Jovanoviću iako se radi o krivičnom djelu i izazivanju opšte opasnosti!

 

Prema mojim saznanjima Jovanoviću ovo nije prvi incident, i već dva puta je pucao iz vatrenog oružja, glumeći Legiju u diskotekama u Bratuncu i Banjaluci, ali nikada nije kažnjen i suspendovan.

 

Velika je hipoteka nad premijerom Viškovićem, jer ga najbliži saradnici sramote svojim bahatim ponašanjem, i upravo bi premijer trebao da osudi pucnjavu, zatraži suspenziju i kažnjavanje svog bahatog vozača a ne da mu pruža zaštitu. Posebno je velika hipoteka ako se ima u vidu da je njegov bivši vozač Slaviša Urošević uhapšen u Grčkoj i čeka nje njegovo izručenje zbog pokušaja ubistva Slobodana Vasiljevića.

 

Događaj na moto-skupu u Bratuncu je pokazatelj u kakvoj državi i društvu živimo. Pripadnici najelitnije policijske Specijalne antiterorističke jedinice, koji obezbjeđuje premijera i predsjednicu, su pravosnažno osuđeni zbog pucnjave i pljačke na auto-putu, i očito da je i Policiji Republike Srpske, kao i cijeloj državi i društvu, neophodna katarza.

Nebojša Vukanović

Related posts

Leave a Comment