AKTUELNOSTI KRIMINAL REGION 

Uskoro još masovniji građanski protesti protiv KRIMINALNE HOBOTNICE

NAKON OSLOBAĐANJA TEGELTIJE OD ODGOVORNOSTI MEKTA KREĆE JOŠ SNAŽNIJE :

 

Ministar bezbjednosti BiH Dragan Mektić tvrdi da su novi i još masovniji protesti građana protiv čelnih ljudi Visokog sudskog i tužilačkog savjeta (VSTS) ostali jedini način borbe protiv kriminala i korupcije u toj instituciji.

Komentarišući za Insajder odluku Disciplinske komisije VSTS-a da odbaci disciplinsku prijavu protiv Milana Tegeltije, Mektić kaže da je to bilo i očekivano od onih koji se, prema njegovim riječima, sa predsjednikom VSTS-a nalaze u istom “kriminalnom kolu”.

– Šta drugo očekivati od tijela u kojem sjedi Ružica Jukić? Jasno je da od institucionalnog kažnjavanja Tegeltije i svih ostalih koji su umiješani u korupciju nema ništa. To je sve ista ekipa i bilo je besmisleno od njih očekivati da rade jedni protiv drugih. Već dugo tvrdim da su masovni građanski protesti jedini preostali način borbe protiv kriminalne hobotnice koja kontroliše rad pravosuđa – kaže Mektić.

On dodaje i to da još nije određen termin održavanja novog protesta, ali da će do toga, kako poručuje, sigurno brzo doći.

– Novi protesti će biti još organizovaniji i masovniji nego oni što su bili održani prošle sedmice – poručuje Mektić u izjavi Insajderu.

Slobodna-bosna.ba

Related posts

Leave a Comment