AKTUELNOSTI KRIMINAL REGION 

Ubice snimale mučenje nesretnog mladića, potom ga bacili u rijeku

Stravičan zločin u BiH…

 

Osnovni sud Brčko distrikta odredio je jučer pritvor S.H, S.D. i N. H., koji su uhićeni pod sumnjom da su 17. studenog ove godine u Brčkom oteli, svirepo mučili i na kraju usmrtili 30-godišnjeg Edina Zejćirovića iz Čelića.

Iz rijeke Save u blizini crpne stanice u mjestu Vučilovac kod Brčkog, jučer je izvučeno tijelo za koje se pretpostavlja da se radi o ubijenom, čime su nade njegove obitelji koja je očajnički za njim tragala od 17. studenog kada su imali zadnji kontakt s njim definitvno potonule.

Iz policije i Tužiteljstva još uvijek šture informacije.

Šef Operativno-komunikacionog centra Policije Brčko distrikta kazao je sinoć da dok se istraga ne zvarši policija i Tužiteljstvo neće izlaziti u javnost ni sa kakvim informacijama. Prethodno je iz Tužiteljstva priopćeno da je za trojicu osumnjičenih određen pritvor i iz kojih razloga.

Ono što najviše šokira u cijelom ovom slučaju je da su počinitelji ovog gnusnog dijela posljednje trenutke života svoje žrtve snimale mobitelom! Na snimku koji se već pojavio u pojedinim medijima prikazuje se sadističko iživljavanje, fizičko i verbalno zlostavljanje mladića, nezamislivo normalnom umu, koje je teško riječima opisati, piše Faktor.

Motivi ovog strašnog zločina još su nepoznati, a na objavljenom snimku se čuje kako ga jedan od ubojica pita : “Ho’š kod žene moje, ha? Ho’š kod moje žene? Javio se ti njoj da vidiš treba li joj šta”… što ukazuje na mogući motiv, odnosno da bi se moglo raditi o ljubomori jednog od počinitelja.

Iz poštovanja prema obitelji žrtve link koji vodi do ovog užasnog videosnimka ne objavljujemo.

Zanimljiv je i podatak da se četvrti osumnjičeni za kojim se traga prije 11 sati na svom Facebook profilu objavio da se nalazi u jednom od sarajevskih hotela.

Građani Brčko distrikta za nedjelju u 10 časova zakazali su spontano okupljanje na platou ispred benzinske pumpe u naselju Ilićka dok će se građani sa područja Opštine Čelić okupiti na poligonu osnovne škole kako bi krenuli na posljednji ispraćaj mučki ubijenom Edinu Zejćiroviću (31) iz Ratkovića.

 

Snimak koji je objavljen i kojeg imamo je digao ljude na noge. Onako nešto nije viđeno u ratu. Pa šta im je uradio da mu kidaju nokte, da uriniraju po njemu. Zbog toga, Brčaci, ma kako se zvali, izaći ćemo na ulice i tražiti da se monstrumi maksimalno kazne. Tražićemo da se uvede kazna doživotnog zatvora za takve monstrume, pedofile, silovatelje –  reka je jedan od osnivača Fejsbuk grupe„Pravda za Edina“.

Policija Brčko distrikta u koordinaciji sa Policijskom upravom MUP TK uhapsili su Suana Halilovića (40), Nihada Hukića (26) i Suvada Djedovića (22).

Intenzivno se traga za Samidom Šabanovićem koji je, navodno, pobjegao u Njemačku.

Oni su 17. novembra oteli Zejćirovića i na kanalu koji je povezan sa rijekom Savom počinili ubistvo na svirep i okrutan način. Na video snimku koji se proširio društvenim mrežama i koji je u posjedu velikog broja građana čuli su se monstruozni komentari i još monstruoznije iživljavanje nad Zejćirovićem.

Osumnjičenim za svirepo ubistvo je određena jednomjesečni pritvor, ali ogorčeni građani najavljuju kako će od Tužilaštva Brčko distrikta i Osnovnog suda u Brčko distriktu kontinuirano tražiti maksimalne kazne za njih.

Related posts

Leave a Comment