AKTUELNOSTI KRIMINAL REGION 

Ubice se vraćaju na mjesto zločina

Okupljeni građani na Trgu Krajine i večeras su imali isti zahtjev. Žele da se otkrije samo istina, da se dođe do saznanja ko je ubio Davida Dragičevića.

I dalje se pitaju zbog čega ovaj slučaj sve do danas nije dobio epilog.

Davor Dragičević, Davidov otac, je rekao da stižu prijetnje ljudima oko njega, čime im se stavlja meta na čelo.

“Meni što prijetite mene nije briga, ja života nemam od 17.03 , ali pošto prijetite grupi Pravda za Davida i svim ostalim ljudima i navodite kriminalce i ubice na njih, od sutra ćemo početi sa sakupljanjem potpisa i dokumenata koje predlažem da predamo institucijama EU, kada neće naša država i naše institucije da zaštite građane”, rekao je Dragičević navodeći da još uvijek nema nikakvih suvislih informacija iz institucija te da od njih čuje da je on samo rušitelj Republike Srpske.

“Ovakve institucije nikome ne trebaju”, naglasio je, ni njegovom mrtvom sinu, ni bilo kome ko živi u RS.

“Ubice se uvijek vraćaju na mjesto zločina”, pooručio je Davor Dragičević, a nakon toga, pokazao je video snimak na kojem se, kako kaže, vidi kako ga pripadnici MUP RS i dalje prate.

„Čitav dan me prate i došli su do mjesta gdje su položili Davida Dragičevića. Eto, koliko su pametni. Ubice se uvijek vraćaju u istim uniformama, vozilima, registracijama“, izjavio je Davor.

Budući da do sada istina nije izašla na vidjelo, Davor Dragičević ponovio je da ima snage da se bori za svoga sina, te da institucijama daje rok do 5. oktobra da se izjasne.

“Slomiti me nećete. Imam srce koje kuca i za Davida i za su djecu, ali nećete dugo. Imate vremena do 5. oktobra da se izjasnite, da li ste za istinu ili ste ubice”, naglasio je otac stradalog mladića.

„Ja sam konobar, još nisam otkucao račun, ali uskoro će doći i dugme TOTAL“, poručio je Davor Dragičević.

Oni koji su od samoga početka prepoznali kroz kakvu patnju i bol prolazi porodica Dragičević, 163 dana bili su na trgu. U ovoj borbi, poručuju, namjeravaju istrajati.

“Moja Banjaluka pet mjeseci već nije ista. Ubili su joj dušu, ubili su nevino dijete na njenim ulicama. Ubili su vjeru u ljude”, istakla je Danijela Ratešić.

U martu ove godine Trg Krajine postao je Davidov trg. Mjesto gdje se svakoga dana čuje snažna poruka. U miru i dostojanstvu okupljeni građani predvođeni Davidovom porodicom žele otkriti istinu i pravdu. Tako je bilo, a tako će biti i narednih dana, poručili su građani.

BN/Buka

Related posts

Leave a Comment