AKTUELNOSTI REGION 

U tvojim očima sam vidio zlo i znao sam da lažeš

Pismo Dodiku: – Vjerovali su ti!

 

“Dobio si moć kojoj nisi dorastao, novac koji nisi zaradio, a sve to je od tebe napravilo aždaju koja ubija vlastiti narod. Vjerujem da će se ta iskra čovječnosti jednog dana probuditi u tebi, ali se bojim da će tada biti prekasno za sve”.

Ovo je navedeno i pismu, koje je objavljeno na fejsbuk stranici “Pavda za Davida”, namijenjeno predsjedniku Republike Srpske.

Pismo prenosimo u cijelosti:
– Bili smo tada ispred kuće, vidjeli tvoj blindirani mercedes i ljude u crnom koji te čuvaju. Rekli su nam da si unutra i da razgovaraš sa Davorom i Suzanom.
Izašao si poguren, bio si smrknut i okrenuo glavu od nas koji smo čekali ispred. Povjerovali su ti, nadali su se da ćeš im pomoći. Nadali su se pravdi za koju svi znamo da od tebe zavisi.
U tvojim očima sam vidio zlo i znao sam da lažeš. Teško mi je to priznati, ali vidio sam još nešto u tim očima punim zla.
Osjetio sam kajanje, zrno ljudskosti za koje nisam ni slutio da postoji u tebi.
Danas, više od tri mjeseca poslije, te iste roditelje nazivaš stranim plaćenicima i preko svojih pulena pozivaš da se Trg “očisti” od navodnih rušitelja Republike Srpske.
Čovjeka koji je ratovao za ovu zemlju, bio ranjen i godinama se liječio od povreda, ti nazivaš izdajnikom. Ti, koji si švercovao naftu i cigare dok su naši očevi, a među njima i Davor, krvarili za neke tuđe interese.
Dobio si moć kojoj nisi dorastao, novac koji nisi zaradio, a sve to je od tebe napravilo aždaju koja ubija vlastiti narod.
Vjerujem da će se ta iskra čovječnosti jednog dana probuditi u tebi, ali se bojim da će tada biti prekasno za sve- navodi se u pismu Dodiku.
BN

Related posts

Leave a Comment