AKTUELNOSTI KRIMINAL REGION 

TUŽILAŠTVO POKUŠAVALO SA PRIJETNJAMA ČAK I SUDIJI DA BI ZAŠTITILI STVARNE UBICE

Tijekom, odnosno krajem mjeseca kolovoza 2018. godine, u prostorije Visokog sudskog i tužiteljskog vijeća BiH, kod dopredsjednice VSTV-a BiH Ružice Jukić, pristupio je na sastanak Igor Todorović, sudac s Kantonalnog suda u Sarajevu, koji je ujedno sudio i predsjednik sudskog vijeća u predmetu „Dženan Memić“, bio…

 

Tom prigodom, dopredsjednica VSTV-a BiH sudija Ružica Jukić, sačinila je povjerljivu Službenu zabilješku, a vezano za susret sa sucem Todorović Igorom i konverzacije sa istim.

Iz povjerljive Službene zabilješke proizlazi, da se „sudac Igor Todorović požalio dopredsjednici VSTV-a BiH Ružici Jukić, da mu je Dalida Burzić, tada u svojstvu Glavne kantonalne tužiteljice KS, a danas sutkinja Suda BiH, istom sucu Igoru Todoroviću, prije donošenja presude u predmetu „Dženan Memić“ prijetila i pod prijetnjom slijedeće sugerirala, da u predmetu „Dženan Memić“ sudac Todorović Igor ima da donese osuđujuću presudu po Ljubu i Bekriju Seferović, da će mu ona (o.pa. Dalida Burzić) pisati obrazloženje presude, što je osuđujuća presuda, pa taman, nek sutra osuđujuća presuda padne po žalbi na Vrhovnom sudu F BiH“!

Na ovakvu protupravnu radnju sudac Todorović Igor nije pristao, pa se u izvjesnom vremenu sa bijesom Dalide Burzić tada suočio, a prijetnji hapšenjem, ucjenjivanjem, na pretek je bilo. Burzićeva, a nakon što ju sudac Igor Todorović nije poslušao, ništa nije prepustila slučaju. Zastrašivanje, prijetnje hapšenjem, ucjene, i spisku nikada kraja, samo su neke od epiteta, koji su „krasili“ mandat Dalide Burzić na poziciji Glavne kantonalne tužiteljice prema onima, koji nisu igrali kako Burzićeva hoće i želi.

Još od davnina, ugledni rimski pravnik Celzo definirao je pravo, kao „Ius est ars boni et aegui“ – „Pravo je umjetnost dobroga i pravičnoga“, dok je rimski pravnik Ulpijan definirajući pravo u svojim idejama izrazio smisao pravne znanosti kao takve: „Pošteno živjeti, nikoga ne vrijeđati i dati svakome ono što mu pripada“. Već na prvu, ove briljantne rečenice rimskih pravnika oslikavaju jedan snažni etički karakter prava: služiti dobru i pravednosti, koja opet – prema definiciji Sv. Tome Akvinskog – podrazumijeva „dati svakome ono što mu pripada“. Sudac Igor Todorović je na nesumnjiv način ovakav pravni i moralni standard zadovoljio i u objektivnom i subjektivnom smislu strankama u postupku, odnosno u predmetu „Dženan Memić“ pravdu podijelo!

Neka se izvrši pravda, pa makar i svijet propao!

Podsjećanja radi, prošlo je više od godinu dana od oslobađajuće presude u predmetu „Dženan Memić“ Ljubi i Bekriji Seferoviću, nakon što je dana 16. 07. 2018. godine sa početkom u 12 sati, predsjednik sudskog vijeća Kantonalnog suda u Sarajevu Igor Todorović kazao: „Oslobađaju se od optužbe“!

Naime, u prisustvu svih medija i u sudnici prisutnih građana, Kantonalni sud u Sarajevu, i to predsjednik sudskog vijeća Igor Todorović, izrekao je presudu prema Ljubi i Bekriji Seferović, a kojom presudom se isti oslobađaju od optužbi za smrt Dženana Memića, a kojim optužbama su bili opterećeni po optužnici Kantonalnog tužiteljstva Kantona Sarajevo!Sudac Todorović otišao je u priopćavanju obrazloženja presude dalje i briljirao: „Kantonalno tužiteljstvo Kantona Sarajevo optužilo je Bekriju Seferovića za krivično djelo sprečavanje dokazivanja iz člana 349. stav 2. KZ F BiH, a da u tijeku sudskog postupka nije ponudilo Vijeću niti jedan jedini dokaz, da je Bekrija Seferović počinio navedeno krivično djelo“ – zaključio je predsjednik sudskog vijeća Igor Todorović.

Nakon što je odlučio, da „sud mora suditi sudom pravednim“, odnosno, da kao sudac da svakome ono što mu pripada, i nakon što je oslobađajućom presudom u predmetu „Dženan Memić“ zveknuo neviđeni nesrazmjerni šamar (malj među rogove) pravosudno-policijskoj mafiji na čelu sa oholom Dalidom Burzić i nakon što je bacio pravosudno-policijsku mafiju i njihove bolesne konstrukcije na koljena i koliko-toliko, kao sudac afirmirao povjerenje javnosti i obitelji Memić u pravosudne strukture, sudac Todorović suočio se srdžbom, mržnjom i osvetom Dalide Burzić.

Nakon što je dana 16. 07. 2018. godine sudac Igor Todorović donio oslobađajuću presudu u predmetu „Dženan Memić“ i bacio pravosudnu mafiju na koljena, samo 11 dana kasnije, točnije 27. 07. 2018. godine, glavna kantonalna tužiteljica Kantonalnog tužiteljstva Sarajevo Dalida Burzić, pokazala je da ništa ne prepušta slučaju, a osobito ne one, koje zacrta i kani „odraditi“ u svome bolesnom mentalnom gestapovskom umu – sklopu.

Dana 27. 07. 2018. godine, dakle, samo 11 dana nakon oslobađajuće presude u predmetu „Dženan Memić“, glavna kantonalna tužiteljica Dalida Burzić podnijela je disciplinsku prijavu, broj: A-681/18 od 27. 07. 2018. godine Uredu disciplinskog tužitelja (UDT) protiv suca Kantonalnog suda u Sarajevu Igora Todorovića, prijavljujući istog, da je navodno počinio više disciplinskih povreda, sudeći u predmetu „Kerim Mudželet“.

Ništa iole razumnom čovjeku ne bi bilo čudno, da glavna kantonalna tužiteljica Dalida Burzić nije suca Igora Todorovića prijavila tek 11 dana kasnije, odnosno nakon što je donio oslobađajuću presudu u predmetu „Dženan Memić“, i time kao sudac pokazao, da ne želi sudjelovati i kroz svoje presude potvrđivati teze i konstrukcije pravosudno-policijske mafije, samo kako bi se pravi počinitelji ne izveli pred lice pravde.

Veoma je indikativno i veoma čudno, da je disciplinska prijava protiv suca Igora Todorovića od strane glavne kantonalne tužiteljice Dalide Burzić prema UDT-u upućena tek 11 dana nakon oslobađajuće presude, što se jasno i nedvosmisleno tumači kao osveta i odmazda.

Disciplinsku prijavu protiv suca Igora Todorovića, glavna kantonalna tužiteljica Dalida Burzić uputila je UDT-u na čijem se opet čelu nalazi Dalidina izrazito moralno – po uzoru na svoju prijateljicu Dalidu Burzić – problematična Alena Kurspahić, glavna disciplinska tužiteljica, u Kaznenoj prijavi Muriza Memića, zajedno sa svojom prijateljicom Dalidom Burzić označena kao ona, koja je učestvovala u skrivanju i prikrivanju teških disciplinskih prekršaja Dalide Burzić i njezinih surdanika, a počinjenih na predmetu „Dženan Memić“, i to na način da je, kroz svoje rješenje utvrdila, kako navodno „nema propusta ni počinjenih prekršaja Dalide Burzić i drugih u radu na predmetu Dženan Memić“, znajući prethodno, da to nije tako, i da sačinjava i nudi lažne i nesitinite informacije, sa ciljem i namjerom, da pomogne prijavljenima (Dalidi Burzić i dr.,) i ubojicama Dženana Memića nakon učinjenog kaznenog djela i da spriječi dokazivanje tog kaznenog djela i disciplinskih prekršaja prijavljenih.

Dalida Burzić prijetila sudskom vijeću!

Muriz Memić, otac ubijenog Dženana Memića, čije je ubojice njegova sina pokušala amnestirati i nikada pred lice pravde izvesti pravosudno-policijska mafija na čelu s Dalidom Burzić i Memićev zakonski zastupnik odvjetnik Ifet Feraget na jednoj od svojih, u nizu održanih press konferencija, Muriz Memić je kazao, da „ima informacije, da je prijećeno sudskom vijeću Kantonalnog suda u Sarajevu, koji su sudili u predmetu „Dženan Memić“, te da je OHR upoznat s prijetnjama“. Na poseban upit novinara: „Gospodine Memiću, ‘ko je prijetio“? Memić odgovara: „Ja sigurno nisam, jer ja da sam prijetio, ja bih odmah bio uhapšen“. Od prijetnja Bešćutna nije odustala, nego ih čak što više i intenzivirala.

No, nije teško zaključiti, niti neoborivi dokaz izvesti, ‘ko je misteriozna osoba, koja prijeti: glavna kantonalna tužiteljica Dalida Burzić, duhovnog imena Sveta Klikerija, jer joj je Bakir dao odlične klikere, da montira i koja je u hotelu Holiday Inn prisegla na poslušnost i rad jedino i samo za El Bakira Ali Izetbegovića. Da je ovo točno, potvrdio je i nekadašnji član SDA i bivši premijer KS Elmedin Konakvić, koji je gostujući sa ubojicom Semirom Efendićem (SDA) na FACE.TV kazao: „Vi (op. u SDA) ste završili tužiteljicu“, aludirajući na glavnu kantonalnu tužiteljicu Dalidu Burzić.

Tužiteljica je završena, ona ima svoje ime i prezime Dalida Burzić, koja je amnestirala ne samo Semira Efendića od počinjenog ubojstva, nego brutalno na „Bakirovo oko, a Dalida skokom“ ljude pred kamerama hapsila i brutalne diskreditacije priređivala.

O svemu gore navedenom, a osobito u odnosu na povjerljivu službenu zabilješku, dopredsjednica VSTV-a BiH Ružica Jukić obećala je, da će prije imenovanja Dalide Burzić na poziciju sutkinje Suda BiH, na zatvorenoj sjednici VSTV-a BiH pročitati službenu zabilješku, koju je sačinila povodom razgovora sa sucem Igorom Todorovićem, međutim, iz njoj poznatih razloga to nije učinila, od Vijeća je informacije tako važne sakrila, i krivično djelo Tužiteljstvu BiH nije prijavila, iako je bila u zakonskoj obavezi isto prijaviti, jer je Dalida Burzić takvim svojim potezima prethodno gore opisanima, počinila više krivičnih djela u stjecaju.

Jukićeva je i obećala sucu Todoroviću, da će ga zaštititi na sve moguće načine, no međutim, ipak je na kraju odlučno zaštitila Dalidu Burzić samim činom nepročitavši povjerljivu službenu zabilješku članovima Vijeća uoči imenovanja Burzićeve.

I umjesto, da bude suspendirana i prijavljena, disciplinski tužitelj Mirza Hadžiomerović „slučajno“ je „zaboravio“ u disciplinsku tužbu protiv Burzićeve uvrstiti, prethodno gore opisano nedolično, prekršajno i neprimjereno ponašanje Burzićeve prema sucu Todoroviću.

Sudac Igor Todorović dao iskaz u Tužiteljstvu BiH!

Nedugo nakon sačinjavanja službene zabilješke, u prostorije Tužiteljstva BiH tijekom 2018. godine, pristupio je u svojstvu svjedoka sudac Igor Todorović, gdje u prostorijama Tužiteljstva BiH saslušan, kao svjedok pred tužiteljem Tužiteljstva BiH Ćazimom Hasanspahićem, gdje je na Zapisniku o saslušanju svjedoka potvrdio sve prethodno gore opisano, no međutim, tužitelj Hasanspahić bez konkretnih poteza i nakon saslušanja suca Igora Todorovića, iako je Burzićeva nakon saslušanja suca Todorovića odmah i bez odlaganja morala i trebala biti uhićena i pritvorena, kako bi se spriječilo njezino interacijsko ponašanje prema sucima Vrhovnog suda F BiH, jer je već iskaza i pokazala upornost i odlučnost prijeteći sucima prvostepenog suda.

Kako god, zbog neblagovremene reakcije Tužiteljstva BiH na kriminal Dalide Burzić, presuda u predmetu „Dženan Memić“ je ukinuta i predmet „Dženan Memić“ prvostepenom sudu na ponovni postupak vraćen, gdje nije isključeno, da će sudeće vijeće biti ponovno izvrgnuto prijetnjama i zastrašivanjima, kako bi ovaj puta u predmetu „Dženan Memić“ bila donijeta osuđujuća presuda za Ljubu i Bekriju Seferovića, a to će se dogoditi ukoliko tužitelj Hasanspahić Ćazim bude gledao kroz prste na kriminal Dalide Burzić, unatoč brojnim dokazima.

Ostaje ovdje težina djela, koja egzistira na strani Burzićeve: zašto je ista pod prijetnjom sugerirala sudskom vijeću, da prvostepena presuda u predmetu „Memić“ ima da bude osuđujuća, a da će ona, kao tada Glavna kantonalna tužiteljica pisati obrazloženje presude, zašto, što i zbog čega je osuđujuća?! Ovakvim činom Burzićeva je počinila kazneno i disciplinsko djelo „’ko kuća“!

Bitno je za kraj napomenuti, da je o svemu gore navedenom upoznat i OHR!

Josip Šimić

Related posts

Leave a Comment