AKTUELNOSTI KRIMINAL REGION 

Tužilaštvo je kao renta – kar, po potrebi ga iznajmi ko hoće

Suvara poručio: Spremam tužbe…

 

Goran Suvara, koji je nakon amnestije i skraćenja šestogodišnje zatvorske kazne izašao na slobodu, iznio je dokaze o brojnim aferama.  Tvrdi da je u KPZ Bijeljina, u kojem je izdržavao kaznu, doživljavao najgrublja premlaćivanja.

Suvara je iznio optužbe na račun direktora KPZ Bijeljina Milenka Gajića, zahtijevajući da podnese ostavku. Poručio je da je izdržavao kaznu u najgorim uslovima.

”U sobi od 8 kvadrata smještena su četiri osuđenika. Tamo se može desiti da vaspitač odobri zatvoreniku da telefonom komunicira sa licem koje je na potjernici. Neka kažu da li Goran Suvara priča istinu. Od Gajića zahtijevam da podnese ostavku, kao i svi njegovi saradnici. Milenko Gajić je znao da ne može biti direktor, jer ne ispunjava uslove da bude direktor”, kazao je on.

Suvara je poručio da priprema tužbe protiv pojedinaca za njegovo liječenje.

”Tamo je doktor “Mengele” koji liječi po principu – pogleda vas samo i kaže nije vam ništa. Oni su se pokrili ljekarskim papirima”, poručio je Suvara.

Goran Suvara osuđen je julu 2016. godine u Okružnom sudu u Banjoj Luci na šest godina zatvora zbog pet razbojničkih krađa počinjenih na području Glamoča tokom rata.

Jedno vrijeme se krio u Srbiji, izbjegavajući zatvorsku kaznu, zajedno sa odbjeglim tajkunom Milom Radišićem. Uhapšen je 7. aprila 2016. godine.

Suvari je zatvorska kazna umanjena za 25% na osnovu Zakona o amnestiji i otpušten je po redovnom isteku kazne zatvora dana, 20. februara ove godine.

Tvrdi i da Osnovni sud u Bijeljini radi protivzakonito. Sudiju Lejlu Pašić je optužio da prepravlja pravosnažne presude, za šta kaže ima sve dokaze. Tvrdi da je pravosudni sistem u RS zakazao, a posebno Tužilaštvo.‘’Taj naš pravosudni sistem ne valja, jer s tim Tužilaštvom mogu da naprave svi dilove i po potrebi. Nisam ja imao dilove, dilove imaju političari. To Tužilaštvo je kao renta – kar, po potrebi ga iznajmi ko hoće i oni balansiraju ovdje vlast’’ – kaže Suvara.

Suvara se na današnjoj pres konferenciji uglavnom bavio opozicionim političarima. Tvrdi da iza svega što je rekao kod afere ’’Snimak’’ i danas stoji i da je pričao istinu. Poručio je da nije ničiji vojnik i da nije tačno da je imao ulogu da razbije proteste u Picinom parku.

‘’Svi koji su tada bili protiv vlasti, danas su uz vlast. Svi su tu da dignu političku cijenu, da kod Vulića daju izjave i dignu cijenu ‘’ – rekao je Suvara.

Narednu pres konferenciju zakazao je za sedam dana. Tada će kaže govoriti o mnogim političarima. Pozvao je Milorada Dodika, Marka Pavića i Branislava Borenovića da ga pozovu na na sastanak da im ispriča šta rade, kako kaže, njihovi mangupi i s kim sve spletkare, ali i ko ga je sve zvao.

BNTV

Related posts

Leave a Comment