AKTUELNOSTI REGION 

Teror nad narodom je posljednja faza kriminalnog režima Milorada Dodika

Predsjednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak saopštio je danas da sa nevjericom i gnušanjem posmatra slike represije i terora iz Banjaluke i ocijenio da je to posljednja faza “kriminalnog režima Milorada Dodika, u kojoj je režim skliznuo u rat protiv sopstvenih građana jer ne žele da se pomire sa ubistvima vlastite djece.

 

– Čitav civilizovani svijet je zgrožen slikama brutalnog hapšenja roditelja koji traže istinu o svom zvjerski ubijenom djetetu.

Slika uplakane majke koja drži sliku ubijenog sina, koju silom odvodi policija, čiji vrh je ozbiljno osumnjičen za ubistvo Davida Dragičevića, ostaće upamćena u historiji beščašća ovih prostora”, naveo je Čanak u saopštenju.

On je pozvao zapadne zemlje okupljene u Vijeću za implementaciju mira, kao jedine garante poretka u Bosni i Hercegovini, da ne posmatraju nijemo teror nad mirnim i nedužnim ljudima u Banjoj Luci, jer kako je rekao, krvave glave užasnutih ljudi koji samo traže istinu o mučenju i zvjerskom ubistvu 21-godišnjeg mladića ne smiju biti ponovljene u državi za koju međunarodna zajednica i dalje ima odgovornost.

– Pitamo predstavnike naprednjačke vlasti, ali i opozicionog Saveza za Srbiju da li će i kada reagovati zbog hapšenja Srba u Banjaluci i terora nad mirnim građanima?

Hapšenja, batinanja i represija nad ljudima u Banjaluci je daleko strašnije od bilo čega što smo vidjeli posljednjih godina u regionu, kada su predstavnici i vlasti i opozicije dizali tenziju zbog, navodno, ugroženih prava Srba. Pravo srpskog naroda u regionu, više od bilo koga, ugrozio je režim Milorada Dodika. Gospodo iz vlasti i opozicije u Beogradu, do kada ćete ga podržavati, upitao je Čanak.

Prema njegovim riječima, ako i Srpska napredna stranka i desničarska opozicija, za koje je rekao da oko suštinskih stvari dijele isti sistem vrijednosti, namjeravaju i dalje da šute na slike terora iz Banjaluke, “makar znamo šta nas čeka i u Srbiji”.

Related posts

Leave a Comment